454
Τα μέλη της αντιπροσωπείς των αγροτών εξερχόμενα του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό | INTIMEnews

Αγρότες: Εποικοδομητικός διάλογος με τον Πρωθυπουργό – οι αποφάσεις στα μπλόκα

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2024, 15:54
Τα μέλη της αντιπροσωπείς των αγροτών εξερχόμενα του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
|INTIMEnews

Αγρότες: Εποικοδομητικός διάλογος με τον Πρωθυπουργό – οι αποφάσεις στα μπλόκα

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2024, 15:54

Για εποικοδομητικό διάλογο έκαναν λόγο εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι των μπλόκων των αγροτών και σημειώνοντας ότι παρά τα νέα, επιπρόσθετα μέτρα που τους ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους, παρέπεμψαν για τις περαιτέρω αποφάσεις τους στις γενικές τους συνελεύσεις.

«Θέσαμε τα αιτήματά μας στο ανώτατο επίπεδο. Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα μας, θα ενημερώσουμε για το τι συζητήθηκε και θα πάρουμε τις αποφάσεις εκεί […] Πρέπει να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, να ενισχύσουμε τα μπλόκα. Από τις αποφάσεις που θα πάρουμε στα μπλόκα, θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας (φωτογραφία πάνω) από το μπλόκο του Πλατυκάμπου.

Για πρώτη φορά, σε μία τέτοια διεκδίκηση συμπαραστέκεται η ελληνική κοινωνία, θέλησε να επισημάνει ένα από τα μέλη της 15μελούς αντιπροσωπείας.

Σε μια διαπραγμάτευση πάντα κάτι κερδίζεις, αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε, τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής, τονίζοντας πάντως πως εγινε εποικοδομητικός διάλογος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Παύλος Σατολιάς, διέκρινε περιθώρια εκτόνωσης της κατάστασης, λέγοντας μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου:

«Εμείς σταθήκαμε και κουβεντιάσαμε πολλή ώρα με τον Πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο πώς από δω και πέρα θα μπορέσουμε να δούμε και το αύριο της ελληνικής γεωργίας, τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα χρειαστούν. Οι συνεταιρισμοί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Τότε μόνο θα έχουμε ένα εγγυημένο εισόδημα για τον παραγωγό, προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε».

Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης/ΙNTIMEnews

«Πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο για τα θεσμικά και όχι για τα οικονομικά. Να συζητάμε θεσμικές αλλαγές και θεσμικά μέτρα», τόνισε και έκλεισε με την εκτίμηση ότι «θα υπάρξει εκτόνωση απ’ ό,τι φαίνεται».

Σύμφωνα με κυβερνητικής πηγές, η συζήτηση με τους εκπροσώπους των αγροτών έγινε σε κλίμα κατανόησης.

«Είναι αιτήματα που έχουμε φέρει σε όλες τις κυβερνήσεις και τα οποία φέρνουμε κάθε χρόνο», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των μπλόκων, με τον Πρωθυπουργό να τους απαντά:

«Να σας ευχαριστήσω για τις ειλικρινείς τοποθετήσεις σας και την αξιοπρέπεια με την οποία εκφράσατε τα αιτήματά σας. Οπως επισης να επισημάνω ότι οι κινητοποιήσεις σας ήταν λελογισμένες. Αρκετές όμως για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία για ζητήματα με τα οποίοι είστε αντιμέτωποι».

«Γνωρίζω ότι είστε αντιμέτωποι με αυξημένο κόστος παραγωγής», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ανακοινώσει τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης (περισσότερα εδώ).

Οσον αφορά ειδικά τους αγρότες της Θεσσαλίας, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη δέσμευση του Πρωθυπουργού να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση μαζί τους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...