230
|

Aγορές χωρίς click, αλλά με 13032 και self tests από Δευτέρα;

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 14:30

Aγορές χωρίς click, αλλά με 13032 και self tests από Δευτέρα;

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 14:30

Φεύγει το click, έρχεται το self test, μένει το 13032. Στις δέκα αυτές λέξεις θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για τη λειτουργία του λιανεμπορίου που εξετάζεται και πιθανώς να ισχύσει ακόμα και από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου ώστε να μπει άμεσα το λιανεμπόριο στη διαδικασία των self tests.

Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες, εκτίμησε ο υπουργός, είναι εφικτό, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, να έχουμε περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών (στο 13032) και όλων των μέτρων προστασίας, χωρίς click inside.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και η λογική λέει ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού, σε συνδυασμό με το «υπερόπλο» –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– των self tests, θα δούμε υποχώρηση της πανδημίας.

Σε ερώτηση αν θα επιτραπούν τελικά οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι η διαδικασία των self tests ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

Οσο για την εστίαση, εκτίμησε ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα και ίσως μάλιστα προηγηθεί λίγο του τουρισμού. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε, εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», είπε, με το όποιο άνοιγμα να αφορά αποκλειστικά τους εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...