282
Ο ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς είναι αγνοούμενος σε βουνό της Καλιφόρνιας | EPA

Αγνοούμενος στην Καλιφόρνια ο ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 12:49
Ο ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς είναι αγνοούμενος σε βουνό της Καλιφόρνιας
|EPA

Αγνοούμενος στην Καλιφόρνια ο ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 12:49

Για τους απανταχού σινεφίλ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της τελευταίας 40ετίας και όχι τυχαία. Η καριέρα του Τζούλιαν Σαντς είναι από τις πιο εκλεκτικές στην ιστορία της 7ης τέχνης: Από το «Δωμάτιο με θέα» του Τζέιμς Αϊβορι και το «Γυμνό γεύμα» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, έως το μελαγχολικό «Αφήνοντας το Λας Βέγκας», ο 65χρονος βρετανός ερμηνευτής επιλέγει μικρούς ρόλους σε σινεφίλ διαμαντάκια.

Ομως πέρα από την υποκριτική, είναι γνωστός και για τις εμμονές του με το περπάτημα και την εξερεύνηση υψηλών και απομακρυσμένων βουνών. Σε πολλές συνεντεύξεις του τα τελευταία χρόνια, ο παντρεμένος με την αμερικανίδα πιανίστρια Ισραελ Τσίκοβιτς και πατέρας τριών παιδιών, που διαμένει με την οικογένειά του στο βόρειο Χόλιγουντ, έχει δηλώσει την ανάγκη του για όλο και πιο περιπετειώδη χόμπι όσο μεγαλώνει.

Ο Σαντς ανακοινώθηκε επισήμως ως ο αγνοούμενος που οι Αρχές αναζητούν στις απότομες πλαγιές των βουνών του Σαν Γκαμπριέλ για περίπου μία εβδομάδα. Σωστικά συνεργεία κάνουν έρευνες στο βουνό Μπόλντι, σε μια βουνοπλαγιά που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε περιπατητές και σκιέρ της Καλιφόρνιας.

Ο ακραίος χειμωνιάτικος καιρός στην περιοχή ανάγκασε τους διασώστες να εγκαταλείψουν τη βουνοπλαγιά ένα 24ωρο μετά την κινητοποίησή τους και οι έρευνες διάσωσης συνεχίζονται –καιρού επιτρέποντος– με μη επανδρωμένα ιπτάμενα αντικείμενα και ελικόπτερα. Οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει το κοινό να εγκαταλείψει τα βουνά του Σαν Γκαμπριέλ, καθώς οι καιρικές συνθήκες αυξάνουν την πιθανότητα χιονοστιβάδας.

Σε συνέντευξή του το 2020, ο Σαντς δήλωνε ότι αισθάνεται πιο ευτυχισμένος όταν βρίσκεται σε μια βουνοκορφή «στη διάρκεια ενός ένδοξου, παγωμένου πρωινού». Ερωτηθείς αν αισθάνεται φόβο σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο ηθοποιός απάντησε ότι είχε αντικρίσει τον θάνατο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στις Ανδεις, όταν μαζί με τρεις φίλους του βρέθηκε αντιμέτωπος με χιονοκαταιγίδα σε βουνοπλαγιά ύψους 6.000 μέτρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...