209
Ο Γουίλιαμ Μπερνς, διευθυντής της CIA, σε παλιότερο στιγμιότυπο | Graeme Jennings/Pool via REUTERS

Αγκυρα: Συνάντηση των αρχικατασκόπων ΗΠΑ και Ρωσίας για τα πυρηνικά στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2022, 17:30
Ο Γουίλιαμ Μπερνς, διευθυντής της CIA, σε παλιότερο στιγμιότυπο
|Graeme Jennings/Pool via REUTERS

Αγκυρα: Συνάντηση των αρχικατασκόπων ΗΠΑ και Ρωσίας για τα πυρηνικά στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2022, 17:30

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς βρίσκεται στην Αγκυρα για να έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας και για να μεταφέρει ένα μήνυμα σχετικά με τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η επαφή των αρχηγών των υπηρεσιών κατασκοπείας των δύο χωρών στην Τουρκία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη ρωσική εφημερίδα Kommersant. Αυτή επικαλέστηκε μη κατονομαζόμενη πηγή που είπε ότι ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) της Ρωσίας θα παραστεί στις συνομιλίες.

Ο αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο Μπερνς, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, δεν θα διεξαγάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις με τον Ναρίσκιν.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν στο Κρεμλίνο, το 2020 – EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Η Ουκρανία ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το ταξίδι του Μπερνς στην Τουρκία, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. Ο Μπερνς δεν θα συζητήσει κανενός είδους διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά θα μεταφέρει ένα μήνυμα για τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο, σε ερώτηση για το δημοσίευμα της Kommersant, ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση ούτε να το επιβεβαιώσει ούτε να το διαψεύσει. Το SVR δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...