301
O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ, στην ενημέρωση της Πέμπτης | Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Αγκυρα: «Σε επιφυλακή για την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο»

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 15:32
O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ, στην ενημέρωση της Πέμπτης
|Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Αγκυρα: «Σε επιφυλακή για την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο»

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 15:32

Η Τουρκία βρίσκεται σε επιφυλακή για την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο. Αυτή τουλάχιστον ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ, ερωτηθείς για τη φερόμενη ανάπτυξη αμερικανικών και βρετανικών στρατευμάτων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εν μέσω αυξημένου συναγερμού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ιράν-Ισραήλ, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι στην Αγκυρα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου.

«Η συγκέντρωση στρατευμάτων στην Κύπρο έχει αυξηθεί… Γιατί οι δυτικές χώρες αύξησαν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή;» ήταν το ερώτημα που έθεσε σε ρεπορτάζ του το Habertürk TV.

«Η πρόσφατη αυξανόμενη κινητικότητα στο νησί της Κύπρου και οι εν εξελίξει δραστηριότητες της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (όπως επιμένουν να αποκαλούν οι Τούρκοι την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας χώρας-μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ) παρακολουθούνται σχολαστικά και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα κατά οποιασδήποτε απειλής που θα μπορούσε να στραφεί κατά της ασφάλειας της ‘ΤΔΒΚ’. Εμείς παρακολουθούμε από κοντά κάθε είδους εξελίξεις, ανεξάρτητα από το ποιος αναπτύσσεται και πού.

Προς το παρόν, δεν τίθεται λόγος για κάποιο πρόβλημα ή κάποια αρνητική κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια της ΤΔΒΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, σύμφωνα με την ανταπόκριση της Μαρίας Ζαχαράκη για το Οpen.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...