185
Ο Μαχμούντ Αμπάς, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Ισμαήλ Χανίγια στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα | Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Αγκυρα: Ο Ερντογάν έφερε στο γραφείο του τους αρχηγούς της Παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2023, 16:08
Ο Μαχμούντ Αμπάς, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Ισμαήλ Χανίγια στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα
|Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Αγκυρα: Ο Ερντογάν έφερε στο γραφείο του τους αρχηγούς της Παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2023, 16:08

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, συναντήθηκαν την Τετάρτη στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Χανίγια, στο προεδρικό μέγαρο», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών των τριών ανδρών.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο αντίπαλων παλαιστινίων αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2022 στο Αλγέρι: έπειτα από πολλά χρόνια αντιμαχιών της Παλαιστινιακής Αρχής με τη Χαμάς (η πρώτη διοικεί την κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς Δυτική Οχθη και η δεύτερη ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας), ο Αμπάς και ο Χανίγια είχαν συναντηθεί φιλοξενούμενοι από τον αλγερινό πρόεδρο Αμπντελματζίντ Ταμπούν.

Ο Μαχμούντ Αμπάς έγινε δεκτός την Τρίτη από τον Ερντογάν με τον οποίο παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Σε αυτήν ο τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση με κάθε δυνατό μέσο».

Αυτή την εβδομάδα στην Αγκυρα αναμενόταν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά η επίσημη επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού αναβλήθηκε -όπως και στην Κύπρο- μετά την επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...