205
Υπάλληλος του δήμου σβήνει με κίτρινη μπογιά το πρόσωπο του Ναβάλνι | REUTERS/Anton Vaganov

Αγία Πετρούπολη: Ο δήμος «εξαφάνισε» γκράφιτι με τον Ναβάλνι

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 13:46
Υπάλληλος του δήμου σβήνει με κίτρινη μπογιά το πρόσωπο του Ναβάλνι
|REUTERS/Anton Vaganov

Αγία Πετρούπολη: Ο δήμος «εξαφάνισε» γκράφιτι με τον Ναβάλνι

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 13:46

Λίγες ώρες μόνο άντεξε η τοιχογραφία του Αλεξέι Ναβάλνι σε πάρκο της Αγίας Πετρούπολης πριν την καταστρέψουν υπάλληλοι του δήμου.

Η ζωγραφιά με τον χαμογελαστό Ναβάλνι να σχηματίζει την καρδιά με τα χέρια του και τη φράση «ήρωας μίας νέας εποχής», εμφανίστηκε τη νύχτα σε τοίχο σε κεντρικό σημείο της πόλης. Αγνωστος ο τολμηρός καλλιτέχνης.

Το έργο σε πάρκο της Αγίας Πετρούπολης πριν την καταστροφή του

«Ετσι μεταμορφώνουν καθετί ζωντανό και όμορφο σε απρόσωπο και νεκρό. Για εμάς, η Ρωσία είναι ευτυχία, για αυτούς, είναι βάλτος και κατήφεια», έγραψε στο Twitter η Λιούμποβ Σόμπολ, συνεργάτης του Ναβάλνι μετά την καταστροφή της τοιχογραφίας.

Το τελευταίο διάστημα το Κρεμλίνο έχει εντείνει την επιχείρηση εξόντωσης των υποστηρικτών του φυλακισμένου αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Δύο υπάλληλοι του δήμου έβαψαν κίτρινο τον τοίχο όπου εμφανίστηκε το γκράφιτι

Χιλιάδες άτομα έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και ηγετικά στελέχη των οργανώσεων που τον στηρίζουν, ενώ οι δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να τις κηρύξουν παράνομες και τρομοκρατικές.

Στο Μουρμάνσκ, άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του τοπικού γραφείου της οργάνωσής του, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας χρακτήρισε το Meduza, ένα δημοφιλές αντιπολιτευτικό site, «ξένο πράκτορα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...