201
Αποψη του χωριού των αστέγων στο Εδιμβούργο | Social Bite

Αγγλία: Tο πρώτο χωριό για άστεγους με χορηγία των Κλούνεϊ – Ντι Κάπριο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 13:55
Αποψη του χωριού των αστέγων στο Εδιμβούργο
|Social Bite

Αγγλία: Tο πρώτο χωριό για άστεγους με χορηγία των Κλούνεϊ – Ντι Κάπριο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 13:55

Το πρώτο χωριό για άστεγους σχεδιάζει να χτίσει στην Αγγλία μία φιλανθρωπική οργάνωση, την οποία στηρίζουν ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Η οργάνωση Social Bite, που έχει ήδη προσφέρει στέγη σε δεκάδες ανθρώπους στο Εδιμβούργο, αναζητεί την κατάλληλη έκταση και βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους δήμους, ανάμεσά τους και το Λονδίνο.

Περίπου 1.000 άστεγοι πέθαναν το 2020 στη Βρετανία, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί μετά την άρση του lockdown.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι ένας από τους χορηγούς της οργάνωσης που χτίζει τα χωριά των αστέγων – EPA/ETTORE FERRARI

Το μίνι χωριό των αστέγων στο Εδιμβούργο δημιουργήθηκε το 2018 και αποτελείται από 10 σπίτια με δύο κρεβατοκάμαρες το καθένα, με κήπους, θέρμανση και πλήρη εξοπλισμό. Το σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Τζέιμς Εϊβερι.

Οπως γράφουν οι Times, στους κατοίκους προσφέρονται μαθήματα γιόγκα και μαγειρικής, καθώς και ποδήλατα. Επίσης, παρέχονται συμβουλευτικές συνεδρίες και πρακτική εξάσκηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 84% των ενοίκων μένουν ακόμα εκεί ή έχουν μετακομίσει σε άλλη τοποθεσία μετά από δύο χρόνια και δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι με την αλλαγή στη ζωή τους. Οι περισσότεροι τονίζουν ότι βοηθήθηκαν πολύ από την παραμονή τους εκεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News