302
Ο 27χρονος τερματοφύλακας της Γουίκομ, Ράιαν Αλσοπ | Reuters

Αγγλία: Ο τερματοφύλακας που… απέκρουσε τους ομοφοβικούς οπαδούς

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 21:47
Ο 27χρονος τερματοφύλακας της Γουίκομ, Ράιαν Αλσοπ
|Reuters

Αγγλία: Ο τερματοφύλακας που… απέκρουσε τους ομοφοβικούς οπαδούς

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 21:47

Σε  όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα μεταξύ της Τράνμιρ Ρόβερς και της ομάδας του, της Γουίκομ, ο τερματοφύλακας Ράιαν Αλσοπ άκουγε τα εξ αμάξης καθώς κάποιοι οπαδοί από το «πέταλο» πίσω του, τού φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα.

Σύμφωνα με την Guardian, ο Αλσοπ είπε: «ως εδώ»! Οπως τόνισε ο ίδιος εκ των υστέρων, «δεν είμαι καν γκέι, οπότε θα μπορούσα κάλλιστα να συνεχίσω να αγωνίζομαι», με το που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στον διαιτητή της αναμέτρησης, Τζον Μπάσμπι.

Εκείνος με την σειρά του, ενημέρωσε την αστυνομία που βρισκόταν στο γήπεδο εκείνη την ώρα.

Ο αγώνας διακόπηκε και η έναρξη του β’ ημιχρόνου καθυστέρησε, ενώ οι αστυνομικοί μπήκαν στην κερκίδα των «άτακτων» οπαδών και συνέλαβαν έναν 24χρονο άνδρα, ενώ προσήγαγαν και άλλα δυο άτομα για ανάκριση, προκειμένου να εντοπίσουν τους υπαίτιους της ομοφοβικής επίθεσης.

Η πράξη του Αλσοπ επαινέθηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους, με τον προπονητή της Γουίκομ, Γκάρεθ Ενσγουορθ, να δηλώνει πως «ό,τι και αν ειπώθηκε, ρατσιστικό ή ομοφοβικό, αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει επιτέλους. Μπράβο στον Ράιαν που υπήρξε εξαιρετικά γενναίος ώστε να το καταγγείλει. Είμαστε δίπλα του και τον υποστηρίζουμε».

Πλέον, αναμένεται να εξεταστεί και η έκθεση του Μπάσμπι από το φύλλο αγώνος από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προκειμένου η FA να αποφασίσει αν θα λάβει και επιπρόσθετα μέτρα εναντίον της γηπεδούχου ομάδας.

Μπέρνλι, η «πρωταθλήτρια» του ρατσισμού

Εξάλλου, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα των Αρχών, όσον αφορά σε πρόσφατα περιστατικά ρατσισμού και ομοφοβίας στα βρετανικά γήπεδα, οι οπαδοί εκείνοι που έχουν υποπέσει στα περισσότερα παραπτώματα κατά τις δυο τελευταίες σεζόν, είναι εκείνοι της Μπέρνλι.

Δεκαεπτά φορές οι οπαδοί της καταφέρθηκαν εναντίον αντιπάλων παικτών χρησιμοποιώντας ρατσιστικά ή ομοφοβικά συνθήματα, ενώ ακολουθούν εκείνοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Σάντερλαντ και της Γουέστ Χαμ με 13 καταγεγραμμένα περιστατικά επιθέσεων ομοφοβίας και ρατσισμού.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...