591
Μετά την ομιλία του ο Τιμ Γουάλζ υποδέχθηκε επί σκηνής συνεδρίου Δημοκρατικών τον γιο του, που έσπευσε να τον συγχαρεί | REUTERS/Elizabeth Frantz

«Αυτός είναι ο μπαμπάς μου!», ο υποψήφιος αντιπρόεδρος

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 21:24
Μετά την ομιλία του ο Τιμ Γουάλζ υποδέχθηκε επί σκηνής συνεδρίου Δημοκρατικών τον γιο του, που έσπευσε να τον συγχαρεί
|REUTERS/Elizabeth Frantz

«Αυτός είναι ο μπαμπάς μου!», ο υποψήφιος αντιπρόεδρος

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 21:24

«Αυτός είναι ο μπαμπάς μου!» Ο Γκας Γουόλς, ο 17χρονος γιος του κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, πανηγύρισε ζωηρά, με οικογενειακή υπερηφάνεια, την αποδοχή της υποψηφιότητας του πατέρα του ως αντιπροέδρου – κατά τον αμερικανικό ιστότοπο Axios, αυτή ήταν από τις σημαντικότερες στιγμές του συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο επειδή «η οικογένεια Γουόλς έδειξε στην Αμερική τον λόγο για τον οποίο η υποψήφια πρόεδρος Κάμαλα Χάρις επέλεξε τον Τιμ: έχει την ικανότητα να αναμειγνύει την ανθρωπιά με την απέριττη αυθεντικότητα».

«Χόουπ, Γκας και Γκουέν, είστε ολόκληρος ο κόσμος μου και σας αγαπώ» είπε ο Γουόλς στην κόρη, στον γιο και στη σύζυγό του. Και απευθυνόμενος στο πλήθος συμπλήρωσε: «Σας αφήνω να μάθετε πώς δημιουργήσαμε οικογένεια, διότι αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του τι αντιπροσωπεύουν αυτές οι εκλογές: ελευθερία!» Η Corriere della Sera σχολίασε ότι «η ομιλία του Γουόλς χρησίμευσε για να παρουσιαστεί ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών στο κοινό, διότι τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς δεν ξέρουν καν ποιος είναι».

Αναλυτικότερα έγραψε: «‘‘Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη…’’ άρχισε την αυτοπαρουσίασή του ο Γουόλς υπό τους ήχους του τραγουδιού ‘‘Small town’’, του Τζον Μέλενκαμπ, επειδή κατάγεται από μια μικρή πόλη της Νεμπράσκα. Και αποχώρησε από τη σκηνή με το τραγούδι “Rockin’ in the free world”, του Νιλ Γιάνγκ, το οποίο ταιριάζει με το σύνθημα “Freedom” της Κάμαλα Χάρις, αφού τα λόγια του κριτικάρουν τον καπιταλισμό.

»Τον παρουσίασε ένας πρώην μαθητής γυμνασίου στη Μινεσότα, ο οποίος εξήγησε ότι ο Γουόλς όχι μόνο δίδασκε γεωγραφία στο Μανκάτο, μια πόλη 44.000 κατοίκων, αλλά ήταν και ο προπονητής. Ο λόγος είναι ότι είχε ανακαλύψει πως ένας από τους μαθητές του είχε ένα χρέος που δεν μπορούσε να πληρώσει. Ετσι, ο καθηγητής βρήκε και άλλη δουλειά, για να βοηθήσει το παιδί. Οταν έγινε κυβερνήτης της Μινεσότα, ο Γουόλς αποφάσισε ότι όλα τα δημόσια σχολεία πρέπει να παρέχουν δωρεάν πρωινό και μεσημεριανό στα παιδιά.

»Η ομάδα Mankato West, την οποία προπονούσε ο Γουόλς, βγήκε επίσης στη σκηνή. Τώρα είναι μεσήλικες, αλλά η εικόνα τους σαγήνευσε τους Αμερικανούς, αφού λατρεύουν το ποδόσφαιρό τους. Οι πινακίδες που μοιράστηκαν στους συνέδρους έγραφαν ‘‘Coach Walz’’ [προπονητής Γουόλς]. Τα μέλη της αντιπροσωπείας της Μινεσότα, ακόμη και όταν τελείωσε η ομιλία και η αρένα άδειασε, συνέχισαν να χορεύουν και να σείουν τα πλακάτ τους στους ρυθμούς της μουσικής επί μία ώρα χθες το βράδυ».

Πέρα από τα ποδοσφαιρικά του Γουόλς και των ΗΠΑ, «τα οποία κυριάρχησαν σε κάθε πτυχή της ομιλίας του», όπως παρατήρησε ο Axios, τα γκάλοπ (ιστοσελίδα Semafor) έδειξαν ότι το 44% των ψηφοφόρων έχει θετική εικόνα για τον Γουόλς, ενώ το 34% αρνητική. Σε σημαντικά ποσοστά οι ψηφοφόροι των κατηγοριών «κάτω των 45 ετών», «εργατική τάξη», «Αφροαμερικανοί» και «Λατίνοι» είπαν ότι δεν ξέρουν αρκετά πράγματα για τον Γουόλς ώστε να τον κρίνουν. Την ίδια ώρα οι Ρεπουμπλικανοί τον επικρίνουν, η καμπάνια του Τραμπ τον χαρακτηρίζει «αριστερό εξτρεμιστή», «ριζοσπάστη» και «ψεύτη».

Η ιταλική ανταπόκριση από το Σικάγο (συντάκτρια η Βιβιάνα Μάτσα) έκλεισε ως εξής: «Ενώ το μήνυμα που έστειλαν οι αστέρες του συνεδρίου, η Μισέλ Ομπάμα και η Οπρα, ήταν ότι κανείς δεν έχει το μονοπώλιο στο τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός, είναι χρήσιμο για τη Χάρις να έχει στο πλευρό της έναν άνδρα που ανταποκρίνεται στο στερεότυπο. Εξάλλου η Οπρα είπε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που ενώνουν τους Αμερικανούς παρά τους χωρίζουν, και ένα από αυτά είναι αναμφίβολα το ποδόσφαιρό τους».

Ο ίδιος ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, όταν μίλησε πολιτικά, χαρακτήρισε τους Δημοκρατικούς αουτσάιντερ. Δανείστηκε, βέβαια, πάλι όρους από το αμερικανικό ποδόσφαιρο: «Είναι το τέταρτο δεκάλεπτο. Στο γήπεδο έχουμε εις βάρος μας διαφορά ενός γκολ. Ομως είμαστε στην επίθεση και έχουμε την μπάλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...