485
Οικογενειακή φωτογραφία με τους νέους υπεάρχες, μετά την έγκριση του διορισμού τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής | Υπουργείο Υγείας

Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών της χώρας

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2024, 16:53
Οικογενειακή φωτογραφία με τους νέους υπεάρχες, μετά την έγκριση του διορισμού τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
|Υπουργείο Υγείας

Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών της χώρας

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2024, 16:53

Μόνον δύο από τις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας (ΥΠΕ) αλλάζουν χέρια μετά τον διορισμό των νέων διοικήσεων.

Αφότου ολοκληρώθηκε η διαδικασία του γραπτού διαγωνισμού και οι συνεντεύξεις με τους τρεις καλύτερους σε βαθμολογία ανά περιφέρεια, ο Αδωνις Γεωργιάδης πρότεινε την Πέμπτη ενώπιον τις Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τα πρόσωπα της επιλογής του. Ο υπουργός, άλλωστε, είναι εκείνος που έχει τον τελευταίο λόγο ακόμη και με τον νέο νόμο για τους διορισμούς ανώτερων και ανώτατων στελεχών στο Δημόσιο.

Παρουσιάζοντας τους νέους διοικητές, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι αφού πέρασαν από μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, πολύ επίπονη διαδικασία, θα γίνουν τα πρώτα στελέχη που διορίζονται βάσει του νέου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, γνωστού ως «νόμου Κεραμέως».

«Θέλω να συγχαρώ δημοσίως και ανοιχτά την Νίκη Κεραμέως, γιατί ο νόμος έχει μια διαδικασία τελείως διαφανή και αδιαμφισβήτητη ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Δεν είναι επτά πρόσωπα που προτείνει ο Υπουργός Υγείας, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά είναι επτά πρόσωπα, τα οποία προσήλθαν σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό, διαγωνίστηκαν μαζί με άλλα χίλια πρόσωπα και αναδείχθηκαν μέσα από μια ανταγωνιστική και δύσκολη διαδικασία», είπε ο υπουργός.

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με την θετική ψήφο των κυβερνητικών βουλευτών, ενέκρινε την τετραετή θητεία των νέων υπεαρχών. Μόνον που από τους επτά, οι πέντε δεν είναι νέοι, αφού παραμένουν στις θέσεις τους οι προηγούμενοι διοικητές. Οι αλλαγή σκυτάλης αφορά την μεγαλύτερη περιφέρεια που δεν είναι άλλη από την 1η η οποία περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών. Εκεί διορίζεται και η μοναδική γυναίκα της επτάδας. Η δεύτερη αλλαγή αφορά την 6η ΥΠΕ η οποία είναι αρμόδια για τα νοσοκομεία Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου. Και οι δύο νέοι διοικητές έχουν προηγουμένως θητεύσει στη διοίκηση νοσοκομείων.

Ιδού τι είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή για καθέναν από τους επτά:

1η Υ.ΠΕ: Όλγα Μπαλαούρα. «Εκανε μια από τις υψηλότερες επιδόσεις στο γραπτό διαγωνισμό. Από το 2019 έως σήμερα, είναι διοικήτρια στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ως διοικήτρια έχει κάνει θαύματα, καίτοι είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό νοσοκομείο».

2η Υ.ΠΕ: Χρήστος Ροιλός. «Εχει την καθολική αποδοχή των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών Αρχών. Πέρασε πρώτος τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ».

3η Υ.ΠΕ: Δημήτριος Τσαλικάκης. «Συγκέντρωσε εντυπωσιακό σκορ στη γραπτή εξέταση. Έχει υπηρετήσει ως υποδιοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ως υποδιοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. επί Νέας Δημοκρατίας, τυγχάνει δηλαδή ευρύτερης εμπιστοσύνης».

4η Υ.ΠΕ: Παναγιώτης Μπογιατζίδης. «Είναι διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. από το 2019 έως σήμερα με εξαιρετικά καλά αποτελέσματα. Κατάφερε να έχει ισορροπία σε μια δύσκολη αντικειμενικά περιφέρεια».

5η Υ.ΠΕ: Φώτιος Σερέτης. «Τον γνωρίζω από την προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας. Του οφείλει πολλά το νοσοκομείο της Θήρας, καθώς επίσης και το αντικαρκινικό νοσοκομείο Λαμίας»

6η Υ.ΠΕ: Ηλίας Θεοδωρόπουλος. «Είναι διοικητής του ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ένα σημαντικό και κεντρικό νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής. Συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία σε όλους τους δείκτες».

7η Υ.ΠΕ: κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου. «Διαθέτει πλούσια διοικητική εμπειρία. Η Υ.ΠΕ. της Κρήτης έχει πολλές προκλήσεις. Θα είμαι στο πλευρό του, όσο περισσότερο μπορώ. Έχουμε έως σήμερα μια αγαστή συνεργασία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...