858
Η Ρέιτσελ και ο Φίλιπ ποζάρουν ευτυχισμένοι κρατώντας τα δίδυμα μωρά τους, τα οποία απέκτησαν μέσω ξένων γονιμοποιημένων εμβρύων | EPA / NATIONAL EMBRYO DONATION CENTER

Αυτά είναι τα «γηραιότερα μωρά» του κόσμου – Είχαν καταψυχθεί 30 χρόνια πριν

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 20:58
Η Ρέιτσελ και ο Φίλιπ ποζάρουν ευτυχισμένοι κρατώντας τα δίδυμα μωρά τους, τα οποία απέκτησαν μέσω ξένων γονιμοποιημένων εμβρύων
|EPA / NATIONAL EMBRYO DONATION CENTER

Αυτά είναι τα «γηραιότερα μωρά» του κόσμου – Είχαν καταψυχθεί 30 χρόνια πριν

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 20:58

Η Λίντια και ο Τίμοθι Ρίτζγουεϊ ήρθαν στη ζωή στις 31 Οκτωβρίου. Κυοφορήθηκαν από τη Ρέιτσελ, μια μητέρα που είχε ήδη τέσσερα παιδιά, αλλά ήθελε να αποκτήσει κι άλλα. Μαζί με τον σύζυγό της, Φίλιπ, αποφάσισαν να πάρουν έμβρυα που ήταν ήδη γονιμοποιημένα. Το ζευγάρι εξέτασε μια βάση δεδομένων και διάλεξε τα μακροβιότερα κατεψυγμένα έμβρυα, αναφέρει το δημοσίευμα της Telegraph.

Τα έμβρυα είχαν καταψυχθεί στις 22 Απριλίου 1992, όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και προέρχονται από ζευγάρι δωρητών που είχε κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση και στη συνέχεια τα δώρισε για να κρυοσυντηρηθούν στους 200 βαθμούς κάτω από το μηδέν, στο National Embryo Donation Center .

Τα νεογέννητα υπήρξαν, ως έμβρυα, κατεψυγμένα για 30 χρόνια σε τράπεζα σπέρματος (EPA / NATIONAL EMBRYO DONATION CENTER)

 

Τα έμβρυα δημιουργήθηκαν όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και γεννήθηκαν επί προεδρίας Μπάιντεν (EPA / NATIONAL EMBRYO DONATION CENTER)

Μελέτησαν, λοιπόν, προσεκτικά τις καταχωρημένες πληροφορίες που έδιναν τα βασικά χαρακτηριστικά των δοτών και διαπίστωσαν ότι ήταν από τις πρώτες δωρεές που είχαν γίνει. Ο πατέρας είπε ότι «δεν προσπαθούσαμε να πάρουμε τα έμβρυα που έχουν καταψυχθεί για το μεγαλύτερο διάστημα, θέλαμε μόνο αυτά που περίμεναν περισσότερο.

»Και κοιτάξτε ποιο είναι το περίεργο. Αυτά τα παιδιά που γεννήθηκαν τώρα είναι, κατά μία έννοια, τα μεγαλύτερα παιδιά μας, παρ’ όλο που είναι τα μικρότερα».

Ο Τίμοθι και η Λίντια είναι τα δίδυμα που «συνέλαβε» ένα ζευγάρι το 1992, αλλά γεννήθηκαν τώρα από άλλη μητέρα (EPA / NATIONAL EMBRYO DONATION CENTER)

Τα διδυμάκια γεννήθηκαν γύρω στα τρία κιλά το καθένα – με τον Τίμοθι να είναι λίγα γραμμάρια βαρύτερος. Τα προηγούμενα παιδιά του ζευγαριού δεν γεννήθηκαν με κατεψυγμένα έμβρυα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by National Embryo Donation Ctr (@nedcknoxtn)

Η κατάψυξη των εμβρύων ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και, όπως λένε οι ειδικοί, εάν αποθηκευτούν σωστά μπορούν να διατηρηθούν επ’ αόριστον.

Ο δρ Τζιμ Τόνερ, ειδικός σε θέματα γονιμότητας και αναπαραγωγής στην Ατλάντα, δήλωσε ότι «δεν φαίνεται ότι ένα σπέρμα ή ένα ωάριο ή ένα έμβρυο που είναι αποθηκευμένο σε υγρό άζωτο υφίσταται αλλοιώσεις από το πέρασμα του χρόνου». Και για να δώσει και μια… μυθιστορηματική πινελιά, είπε ότι είναι σαν τον Ριπ βαν Γουίνκλ: «Ξυπνάει 30 χρόνια αργότερα και ποτέ δεν είχε καταλάβει ότι κοιμόταν».

(Το «Rip Van Winkle» είναι μια ιστορία που εκδόθηκε το 1819 από τον αμερικανό λογοτέχνη Ουάσινγκτον Ιρβινγκ. Πρωταγωνιστής είναι ο ολλανδο-αμερικανός αγρότης Ριπ βαν Γουίνκλ, ο οποίος διαμένει σε ένα χωριό στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, λίγο πριν τον αμερικανικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Μία ημέρα συναντά κάποιους άνδρες σε μια σπηλιά και πίνει από το ποτό τους. Θα αποκοιμηθεί και όταν ξυπνήσει και επιστρέψει στο χωριό του, θα δει τον γιο του να έχει μεγαλώσει, θα μάθει ότι η γυναίκα του έχει πεθάνει και στο σπίτι του μένουν πλέον άλλοι άνθρωποι. Τελικά, θα διαπιστώσει ότι είχε αποκοιμηθεί επί περίπου δύο ολόκληρες δεκαετίες).

Το προηγούμενο χρονικό ρεκόρ κατεψυγμένου εμβρύου ήταν τα 26 χρόνια. Η Μόλι Γκίμπσον γεννήθηκε το 2020 στο Τενεσί των ΗΠΑ. Η αδελφή της, Εμα, κατείχε το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ, έχοντας γεννηθεί από ένα έμβρυο που «περίμενε» στον πάγο επί 24 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...