239
Η Ιβ πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, σε πλειστηριασμό | Twitter

Αυστραλία: Ρεκόρ πώλησης €31.500 για την Ιβ, ένα αυστραλιανό κέλπι

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 13:42
Η Ιβ πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, σε πλειστηριασμό
|Twitter

Αυστραλία: Ρεκόρ πώλησης €31.500 για την Ιβ, ένα αυστραλιανό κέλπι

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 13:42

Η Ιβ δεν είναι ούτε δύο χρονών, αλλά χάρη στη δουλειά ειδικών εδώ και 50 χρόνια, είναι πλέον μία σταρ.

Το αυστραλιανό κέλπι (αυστραλιανός ποιμενικός) έσπασε το ρεκόρ πώλησης σκύλου στη μακρινή ήπειρο, καθώς ένας κτηνοτρόφος έδωσε 31.500 ευρώ (49.000 δολάρια Αυστραλίας) για να την αποκτήσει σε πλειστηριασμό.

Η συγκεκριμένη ράτσα εκπαιδεύεται κυρίως για να βοηθά στην εκτροφή κοπαδιών με πρόβατα και κατσίκες.

Ο πανευτυχής εκτροφέας της, Κρις Στέιπλετον, είπε ότι το 49 φαίνεται να είναι ο τυχερός του αριθμός, καθώς γιόρτασε 49 χρόνια γάμου με τη σύζυγό του Πολίν την ίδια ημέρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης κέλπι, το οποίο σημειώθηκε πέρυσι, ήταν 21.000 ευρώ. Ο Στέιπλετον, ο οποίος συνολικά έχει 20 σκύλους, περίμενε να πάρει λίγο λιγότερα χρήματα αυτή τη φορά και το τελικό πόσο τον εξέπληξε, όπως είπε.

«Είναι ένα πολύ καλό σκυλάκι και είναι πολύ καλοαναθρεμμένη. Δεν ήταν τυχαίο, ανατράφηκε για να είναι τόσο καλή», είπε περήφανος.

Η Ιβ κατάγεται από σκύλους που είχε ο Στέιπλετον πριν από 50 χρόνια.

«Είναι χαλαρή γενικά, δεν ενθουσιάζεται ιδιαίτερα. Είναι ένα καλό σκυλί για συντροφιά γιατί δεν είναι υπερδραστήρια και όταν χρειάζεται να γίνει μία δουλειά, μπορεί να την κάνει. Είναι ο τέλειος σκύλος».

Οπως εξηγούν αυστραλοί ειδικοί, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα εκπαιδευμένα κέλπι στην Αυστραλία, λόγω μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό που απασχολείται σε αγροτικές εργασίες, για αυτό και έχει αυξηθεί η τιμή τους.

Η Ιβ θεωρείται εξαιρετικό παράδειγμα αυστραλιανού κέλπι, καθώς έχει τα σωματικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη ράτσα περιζήτητη, αλλά και πολύ καλή πολύμηνη εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...