372
Στιγμιότυπα από κάποια βίντεο που ανήρτησε ο Χιγκόρ Φιούζα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης | @surfmonkey5/ Instagram

Αυστραλία: Πρόστιμο σε άντρα που έκανε σερφ με τον… πύθωνά του

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 15:02
Στιγμιότυπα από κάποια βίντεο που ανήρτησε ο Χιγκόρ Φιούζα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
|@surfmonkey5/ Instagram

Αυστραλία: Πρόστιμο σε άντρα που έκανε σερφ με τον… πύθωνά του

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 15:02

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να εμπλέκουν τα κατοικίδιά τους όσο πιο δυναμικά μπορούν στις δραστηριότητές τους. Αυτό σημαίνει ότι τρέχουν μαζί με τα σκυλιά τους, βάζουν κουνέλια σε διαφανείς τσάντες πλάτης και πάνε βόλτα ή κάνουν σερφ με έναν πύθωνα γύρω από τον λαιμό τους.

Ο Χιγκόρ Φιούζα και η Σίβα, ένας αυστραλιανός «ταπιτοπύθωνας», έγιναν διάσημοι όταν βίντεο που τους έδειχνε να καβαλάνε μαζί τα κύματα της Χρυσής Ακτής, στο Κουίνσλαντ, έγινε viral.

Ομως, αυτή η μικρή στιγμή προσοχής τούς κόστισε, καθώς, όπως μεταφέρει η Τίφανι Τέρνμπελ για το BBC, οδήγησε αξιωματικούς προστασίας της άγριας ζωής στα ίχνη τους.

Οι Αρχές τού επέβαλαν πρόστιμο 2.322 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 1.400 ευρώ). Σύμφωνα με αυτές, ο άνδρας διατηρεί το δικαίωμα να κατέχει ως κατοικίδιο έναν ταπιτοπύθωνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τον βγάζει από το σπίτι που έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας και ακόμη περισσότερο να τον παίρνει μαζί του όταν κάνει σερφ.

Τι είναι ο ταπιτοπύθωνας;

Shutterstock

Ο ταπιτοπύθωνας, είδος που συναντάται στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα, μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 3 μέτρα.

Δεν είναι δηλητηριώδες. Τυλίγεται γύρω από τη λεία του προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

Τα ερπετά αυτά τρέφονται κυρίως με πουλιά, σαύρες και μικρά θηλαστικά.

«Για να μπορεί να τον βγάλει σε δημόσιο χώρο, απαιτείται ξεχωριστή άδεια», αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος της πολιτείας Κουίνσλαντ σε ανακοίνωσή του.

Το να βγάζει κανείς τα κατοικίδια ζώα σε δημόσιο χώρο μπορεί να τους προκαλέσει «περιττό άγχος» και να τα κάνει να «συμπεριφέρονται με απρόβλεπτο τρόπο».

«Τα φίδια είναι ψυχρόαιμα ζώα και, μολονότι μπορούν να κολυμπήσουν, τα ερπετά αυτά αποφεύγουν εν γένει το νερό», προσθέτει το υπουργείο. «Ο πύθωνας θα έβρισκε πολύ κρύο το νερό και τα μόνα φίδια που πρέπει να βρίσκονται στον ωκεανό είναι τα θαλάσσια φίδια», καταλήγει.

Αλλά ο Φιούζα έχει δηλώσει προηγουμένως στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η Σίβα αγαπάει το νερό και έχει κάνει σέρφινγκ μαζί του τουλάχιστον 10 φορές.

«Πάντα την πήγαινα στην παραλία και της άρεσε να βρίσκεται στο νερό κολυμπώντας, οπότε μια μέρα αποφάσισα να την πάω για σέρφινγκ και της άρεσε πολύ», δήλωσε στο Australian Broadcasting Corporation.

«Συνήθως, όταν δεν της αρέσει κάτι, αρχίζει να σφυρίζει, αλλά δεν σφυρίζει (στο νερό), είναι πάντα χαλαρή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...