258
Μόνο στη βόρεια Αυστραλία υπάρχουν περίπου 100.000 κροκόδειλοι του αλμυρού νερού | Shutterstock

Αυστραλία: Κροκόδειλος κατασπάραξε 12χρονο κορίτσι

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 12:13
Μόνο στη βόρεια Αυστραλία υπάρχουν περίπου 100.000 κροκόδειλοι του αλμυρού νερού
|Shutterstock

Αυστραλία: Κροκόδειλος κατασπάραξε 12χρονο κορίτσι

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 12:13

Ανθρώπινα υπολείμματα που πιθανώς βάζουν τραγικό τέλος στην εξαφάνιση ενός 12χρονου κοριτσιού εντόπισαν οι Αρχές της Αυστραλίας. Τα ίχνη του κοριτσιού χάθηκαν τo βράδυ της Τρίτης ενώ κολυμπούσε κοντά στην απομακρυσμένη πόλη των Αβορίγινων Nganmarriyanga, όπου φέρεται να δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο.

Το παιδί και η οικογένειά του βρίσκονταν στη λίμνη Μάνγκο Κρικ –νοτιοδυτικά του Ντάργουιν στη Βόρεια Επικράτεια– για διακοπές και σύμφωνα με τις αναφορές που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, δέχτηκε επίθεση από έναν μαύρο κροκόδειλο, παρότι δεν έχει γίνει γνωστό αν εντοπίστηκε το συγκεκριμένο ζώο.

Οπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία και 40 μέλη της κοινότητας αναζητούσαν παντού το κορίτσι, από εδάφους και από αέρος.

Στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, υπάρχουν περίπου 100.000 κροκόδειλοι του αλμυρού νερού, περισσότεροι από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο – ως το 1970 απειλούνταν με εξαφάνιση, αλλά μετά την απαγόρευση του κυνηγιού τους, οι πληθυσμοί ανέκαμψαν. Οι τοπικοί φορείς αναφέρουν ότι τέτοιοι κροκόδειλοι βρίσκονται σε όλα τα βόρεια άκρα της Αυστραλίας – από το Μπρουμ έως το Γκλάντστοουν στο Κουίνσλαντ.

Οι επιθέσεις θεωρούνται σπάνιες αλλά όχι ανύπαρκτες. Οπως αναφέρει το BBC, ένα εννιάχρονο αγόρι τραυματίστηκε τον Ιανουάριο ενώ κολυμπούσε στο Εθνικό Πάρκο Kakadu και ένας αγρότης γλίτωσε από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου τον περασμένο Οκτώβριο. Στο Κουίνσλαντ, ωστόσο, έχουν αναφερθεί θανατηφόρες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης ενός 16χρονου αγοριού, τον Απρίλιο.

Οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού ζουν και σε υφάλμυρους υγροτόπους, ακόμη και σε ποτάμια γλυκού νερού στην ανατολική ακτή της Ινδίας, σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, τη βόρεια Αυστραλία και τη Μικρονησία. Θεωρούνται το μεγαλύτερο είδος κροκόδειλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...