353
Μονομαχία αρσενικών καγκουρό. Η όρθια στάση θεωρείται πρόκληση στη δική τους κοινωνία. Κι όταν τα βάζουμε με το ζόρι στη δική μας, προκύπτουν προβλήματα... |

Αυστραλία: Καγκουρό σκότωσε αγρότη που το κρατούσε σαν… κατοικίδιο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 11:01
Μονομαχία αρσενικών καγκουρό. Η όρθια στάση θεωρείται πρόκληση στη δική τους κοινωνία. Κι όταν τα βάζουμε με το ζόρι στη δική μας, προκύπτουν προβλήματα...
|

Αυστραλία: Καγκουρό σκότωσε αγρότη που το κρατούσε σαν… κατοικίδιο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 11:01

Οταν το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου έφτασε σε ένα αγροτικό σπίτι, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα αντικρίσει αυτό το θέαμα: ένα καγκουρό βρισκόταν μπροστά από έναν τραυματισμένο ηλικιωμένο και δεν επέτρεπε σε κανέναν να τον πλησιάσει.

Εκτός από το ασθενοφόρο, στο σπίτι στο Ρέντμοντ (περίπου 400 χιλιόμετρα νότια του Περθ), κλήθηκε και η Αστυνομία, η οποία αναγκάστηκε να πυροβολήσει το καγκουρό για να μπορέσουν οι διασώστες να πλησιάσουν τον άνθρωπο που βρισκόταν στο πάτωμα χωρίς τις αισθήσεις του. Ηταν όμως αργά. Ο άνδρας είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε αργότερα στα Μέσα Ενημέρωσης ότι το θύμα είχε δεχθεί επίθεση από το καγκουρό το οποίο κρατούσε στο σπίτι του σαν κατοικίδιο, αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

Στην Αυστραλία ζουν περίπου 50 εκατομμύρια καγκουρό, των οποίων το ύψος φτάνει τα δύο μέτρα και το βάρος τους ως και 90 κιλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ιδιαίτερα και όμορφα αυτά πλάσματα δεν μπορούν να ζήσουν σε ένα σπίτι, όπως ένας σκύλος ή μια γάτα.

Οι θανατηφόρες επιθέσεις, όμως, σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες· για την ακρίβεια, αυτή είναι η πρώτη που καταγράφεται στην Αυστραλία από το 1936.

Αιτία για καβγά

Τα καγκουρό έχουν πολλά «όπλα», όπως κοφτερά δόντια, νύχια και δυνατά πόδια, είπε ο καθηγητής Γκράιμι Κούλσον, ειδικός στη συμπεριφορά του συγκεκριμένου είδους, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Σίγουρα, αν τα στριμώξεις σε μια γωνία ή βρεθούν, για κάποιον λόγο, σε κατάσταση δυσφορίας μπορεί να γίνουν επικίνδυνα», δήλωσε ο καθηγητής και διευκρίνισε ότι «το “πρόβλημα” είναι ότι τα καγκουρό και οι άνθρωποι στέκονται στα δύο άκρα, μια στάση απόλυτα φυσιολογική για εμάς αλλά άκρως επιθετική για τα αρσενικά καγκουρό που την εκλαμβάνουν σαν πρόκληση για καβγά», διευκρίνισε ο Κούλσον.

Τον Ιούλιο, ένα καγκουρό προκάλεσε σε μια 67χρονη γυναίκα επιφανειακά τραύματα στο σώμα, όταν της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο Κουίνσλαντ, ενώ ένα τρίχρονο κορίτσι υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι σε μια άλλη επίθεση στη Νέα Νότια Ουαλία, τον Μάρτιο.

Ολα αυτά, όμως, δεν οφείλονται στην επιθετικότητα των καγκουρό, αλλά στις επεκτατικές τάσεις του ανθρώπου, που στο όνομα της αστικής ανάπτυξης σε όλη την Αυστραλία καταπατά ολοένα και περισσότερο τους βιότοπους άγριων ζώων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...