322
Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Φρέντι Μπελέρη κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Χειμάρρα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου στη Χειμάρρα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2023, 14:29
Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Φρέντι Μπελέρη κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Χειμάρρα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου στη Χειμάρρα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2023, 14:29

Στη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του σε πολίτες της Μυτιλήνης.

«Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης.

»Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία: εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί.

»Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία», τόνισε ο Πρωθυπουργός για το θέμα της σύλληψης του ομογενούς υποψηφίου δημάρχου δύο ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες των τοπικών εκλογών στη γείτονα.

Οπως επίσης έκανε γνωστό, ενημέρωσε σχετικά και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ενημέρωσα την πρόεδρο της Κομισιόν για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα που χαρακτήρισε τη σύλληψη Μπελέρη «δείγμα αποφασιστικότητας της Δικαιοσύνης», ισχυριζόμενος μάλιστα πως δεν έχει καμία σχέση με τον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων!

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μίλησε για σκάνδαλο, ενώ με εντολή του, η ελληνίδα πρεσβευτής στα Τίρανα,  Κωνσταντίνα Καμίτση, αφού υπέβαλε διάβημα διαμαρτυρίας στο αλβανικό ΥΠΕΞ, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αυλώνας, όπου παραμένει υπό κράτηση ο Φρέντι Μπελέρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...