690
Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή υποδοχής των πρώτων Rafale της ΠΑ στην Τανάγρα | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αφορολόγητα τα πτητικά – καταδυτικά επιδόματα σε Ενοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, ΕΛ.ΑΣ, υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 14:10
Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή υποδοχής των πρώτων Rafale της ΠΑ στην Τανάγρα
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αφορολόγητα τα πτητικά – καταδυτικά επιδόματα σε Ενοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, ΕΛ.ΑΣ, υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 14:10

Με μηνύματα για την Εθνική Αμυνα και ασφάλεια της χώρας και τα περιθώρια διαλόγου με τη γείτονα Τουρκία, μία σημαντική εξαγγελία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και ιστορική αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλωσόρισε στην Ελλάδα τα πρώτα έξι από τα (18+6) Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Για την απόκτηση των Rafale, δεν έχουμε ανάγκη την άδεια κανενός. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως με την ίδια αποφασιστικότητα που κλείνουμε την πόρτα σε κάθε απειλή, κρατάμε ανοιχτά τα παράθυρα διαλόγου. Τα νέα μαχητικά θα ενταχθούν στη Μοίρα “Γεράκι”. Οπως “Ιέραξ” ονομάστηκε ένα από τα πρώτα στατιωτικά αεροπλάνα που έλαβε ξανά η Ελλάδα, πάλι από τη Γαλλία, πριν από 110 χρόνια επί Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ακολούθησαν χρόνια ακμής και θριάμβων για την Ελλάδα. Ετσι θα συμβεί και με την άφιξη των σύγχρονων απογόνων τους.

Καλωσορίζω τους χειριστές των Rafale, που τα έφεραν εδώ από τη Γαλλία, με τα λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου που είχε πει: “Η Ελλάς θα παρακολουθεί πάντοτε την πρόοδο των Εθνών και έχω την ελπίδα πως δια των αεροπλάνων μας, θα ανυψωθεί η εθνική μας ελπίδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του κατά την τελετή υποδοχής των Rafale στην Τανάγρα, ο Πρωθυπουργός.

Η ομιλία Μητσοτάκη περιελάμβανε και μία εξαγγελία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: την απαλλαγή από φορολογικές επιβαρύνσεις όλων των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων που λαμβάνουν.

Πάνω από όλα, η επενδυση στην Αμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν και έχω την τιμή να ανακοινώσω μία σοβαρή ανταπόδοση της πατρίδας στο μεγάλο έργο που υπηρετούν,  τόνισε ο Πρωθυπουργός,  ανακοινώνοντας ότι στο εξής όλα τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται απο κάθε φόρο.

Η εν λόγω εξαγγελία, διευκρίνισε, αφορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και τα υγειονομικά στελέχη που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα.

Στην αναφορά του στο νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα ελληνικά Rafale αναβαθμίζουν τη χώρα και ανοίγουν νέα σελίδα στα γαλανόλευκα φτερά, αποτελούν δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει σε όλα τα πεδία.

«Πρόκειται για ανακούφιση σύμφωνη με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Αυτό άλλωστε διαπερνά κάθε επιλογή μας», θέλησε να σημειώσει, επισημαίνοντας ότι τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ, 16 μήνες μετά την παραγγελία τους, ετοιμοπόλεμα και με τα πληρώματα και το προσωπικό υποστήριξης να έχουν ολοκληρώσει τον απαιτητικό κύκλο εκπαίδευσης.

«Οι ριπές του ανέμου όπως δηλώνει το όνομά τους, είναι έτοιμες να φρουρήσουν τους ελληνικούς ουρανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπενθύμισε ότι μέσα στο 2022 θα έρθει η δεύτερη εξάδα, το 2023 η τρίτη και μετά τα υπόλοιπα έξι Rafale.

«Η απόκτηση των νέων μαχητικών συνδέεται με την ανανέωση του υλικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας η οποία είχε καταστεί κατεπείγουσα», σημείωσε, ενώ συνεχίζεται η παράδοση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας που ξεκινά ουσιαστικά από τη μεταπολίτευση.

Πρόκειται, είπε, για γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής καθώς καθιστούν την αεροπορία μας μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο ενώ σφραγίζει την αμυντική συμπαράταξη Ελλάδας-Γαλλίας.

«Τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα καλύτερο, πιο ειρηνικό αύριο, για όλη την περιοχή. Σε λίγο θα επιχειρούν δίπλα σε νέες γαλλικές φρεγάτες με τις οποίες μοιράζονται οπλικά και αμυντικά συστήματα και έχουν κοινή επιχειρησιακή φιλοσοφία», συνέχισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός και  «πεποίθηση αυτής της κυβέρνησης ήταν και είναι ότι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη πρέπει να πλαισιώνεται από τη θωράκιση ασφάλειας και την ανάταση της εθνικής αξιοπρέπειας». Και για την Ελλάδα -τόνισε- «κάθε ενίσχυση της άμυνάς της αποτελεί προβολή ειρήνης».

« Στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση ούτε η προφανής παραχάραξη της ιστορίας και της γεωγραφίας, ούτε τα αυθαίρετα πυροτεχνήματα. Σε αυτά απαντούν το διεθνές δίκαιο και η εθνική μας εγρήγορση. Το μήνυμα των καιρών είναι η αλήθεια και η συνεννόηση στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και ειδικότερα στην περιοχή μας στη βάση του Δικαίου της Θάλασσας. Σε αυτόν το δρόμο βαδίζουμε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτόν θα προστατεύουν τα νέα Rafale, για την απόκτησή των οποίων δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Με την ίδια αποφασιστικότητα που η χώρα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή, κρατά ανοικτά τα παράθυρα του διαλόγου», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει στη άλλη πλευρά του Αιγαίου ο Πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...