259
Ο γύρος του θριάμβου στους δρόμους της Αιώνιας Πόλης τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, επιδείνωσε την επιδημιολογική κατάσταση | REUTERS/Guglielmo Mangiapane/File Photo

Αύξηση 450% των κρουσμάτων στη Ρώμη μετά τους πανηγυρισμούς για το Euro 2020

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 19:07
Ο γύρος του θριάμβου στους δρόμους της Αιώνιας Πόλης τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, επιδείνωσε την επιδημιολογική κατάσταση
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane/File Photo

Αύξηση 450% των κρουσμάτων στη Ρώμη μετά τους πανηγυρισμούς για το Euro 2020

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 19:07

Σε μια χώρα που έζησε τον εφιάλτη του Μπέργκαμο –της πόλης που τον Μάρτιο του 2020 σαρώθηκε από την Covid-19 ύστερα από έναν ποδοσφαιρικό θρίαμβο της τοπικής Αταλάντα– η είδηση σοκάρει διπλά: τα κρούσματα κορονοϊού στη Ρώμη πενταπλασιάστηκαν (!) την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών υγειονομικών αρχών –και αυτό συνέβη μετά τους πανηγυρισμούς για έναν άλλον ποδοσφαιρικό θρίαμβο, αυτόν της Σκουάντρα Ατζούρα στο Euro 2020.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε πραγματική «έκρηξη», η οποία αποδίδεται ευθέως στους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ξέσπασαν μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

«Η Αιώνια Πόλη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης», έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα La Repubblica.

Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, τα συνολικά περιστατικά Covid 19, στην πόλη, ήταν 293. Την εβδομάδα από τις 12 μέχρι τις 18 Ιουλίου, εκτοξεύθηκαν στα 1.368. Πρόκειται για εντυπωσιακή αύξηση, του 450%.

Ο Μπονούτσι επιδεικνύει το τρόπαιο, οι φίλαθλοι πανηγυρίζουν, ο κορονοϊός εξαπλώνεται… (REUTERS/Remo Casilli)

«Είναι σαν να αποφάσισε η πρωτεύουσά μας, να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, με σύνθημα “μηδέν απαγορεύσεις”», ανέφερε ένας εκ των σχολιαστών, για να προσθέσουν ότι, πιθανότατα, το μεγάλο λάθος ήταν να επιτραπεί ο έστω και περιορισμένος «γύρος του θριάμβου» της Εθνικής Ιταλίας, με ανοικτό λεωφορείο, σε κεντρικούς δρόμους της Αιώνιας Πόλης.

Η Ιταλία κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον τελικό του Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο κόντρα στην Αγγλία στις 11 Ιουλίου. Η υποδοχή των θριαμβευτών έγινε στη Ρώμη στις 12 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...