300
| CreativeProtagon

Αεροσυνοδός «καθυστέρησε» να σταματήσει άντρα που την παρενόχλησε σεξουαλικά κι εκείνος αθωώθηκε

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 16:25
|CreativeProtagon

Αεροσυνοδός «καθυστέρησε» να σταματήσει άντρα που την παρενόχλησε σεξουαλικά κι εκείνος αθωώθηκε

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 16:25

Iταλικό δικαστήριο αθώωσε έναν άνδρα που κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε αεροσυνοδό, επειδή εκείνη άφησε να περάσουν 30 δευτερόλεπτα πριν τον σταματήσει.

Η υπόθεση της φερόμενης ως επίθεσης εκδικάστηκε στο Μιλάνο και η απόφαση προκαλεί κατακραυγή και αιτήματα για αλλαγή του νόμου. «Είναι σαν να έχουμε γυρίσει 30 χρόνια πίσω», είπε, όπως γράφουν οι Times, η Μαρία Τερέζα Μανέντε, η δικηγόρος που εκπροσώπησε τη γυναίκα.

Η φερόμενη ως επίθεση έλαβε χώρα το 2018, όταν η αεροσυνοδός μπήκε στο γραφείο του Ραφαέλε Μέολα, ενός συνδικαλιστικού στελέχους, στο αεροδρόμιο Μαλπένσα, για να συζητήσει μια υπόθεση διάκρισης.

«Κάθισε, άρχισε να διαβάζει ένα έγγραφο που συνδέεται με την υπόθεση και έκλεισε την πόρτα», είπε η Μανέντε. «Ο Μέολα τότε στάθηκε πίσω από την καρέκλα της, χάιδεψε το λαιμό και το στήθος της και έβαλε το χέρι του μέσα στο παντελόνι της για να σηκώσει το εσώρουχό της».

Η γυναίκα, η οποία είναι τώρα 40 ετών, είπε στο δικαστήριο ότι πάγωσε για 20 έως 30 δευτερόλεπτα: «Φοβήθηκα, αιφνιδιάστηκα, παρέλυσα». Τον πήγε στο δικαστήριο, αλλά έχασε την πρώτη δίκη το 2022, άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και έχασε ξανά αυτή την εβδομάδα.

«Ο δικαστής έκρινε ότι επειδή εκείνη δεν αντέδρασε μέσα σε 20 με 30 δευτερόλεπτα, ο άνδρας δικαιολογημένα νόμιζε ότι έδωσε τη συγκατάθεσή της», είπε η Μανέντε.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι ο ιταλικός νόμος για τη σεξουαλική βία, ο οποίος απαιτεί τη χρήση βίας, απειλών, σωματικής ή ψυχολογικής πίεσης ή κατάχρησης εξουσίας για να καταδικαστεί κάποιος. «Αυτό που δεν ορίζει ξεκάθαρα ο νόμος είναι ότι εάν δεν δοθεί συγκατάθεση, θα πρέπει να θεωρείται σεξουαλική επίθεση», είπε.

Η απόφαση θυμίζει την περίπτωση του 66χρονου Αντόνιο Αβόλα, ενός επιστάτη σε σχολείο, ο οποίος αθωώθηκε στη Ρώμη πέρυσι από τις κατηγορίες ότι είχε χαϊδέψει μια 17χρονη μαθήτρια, επειδή εκείνη τον σταμάτησε με καθυστέρηση… δέκα δευτερολέπτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...