275
φωτ. αρχείου | ΙΝΤΙΜΕnews

Αεροδρόμια: Διαχειρίσιμα προβλήματα σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Νίκος Καζαντζάκης» από το γενικό μπλακ άουτ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2024, 14:24
φωτ. αρχείου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αεροδρόμια: Διαχειρίσιμα προβλήματα σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Νίκος Καζαντζάκης» από το γενικό μπλακ άουτ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2024, 14:24

Καθυστερήσεις -και προς το παρόν τουλάχιστον μόλις τρεις  ακυρώσεις- στις πτήσεις από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρατηρούνται την Παρασκευή, εξαιτίας του μπλακ άουτ στα συστήματα της Microsoft που έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στις μεταφορές σε μία σειρά από χώρες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονται από το πρωί σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και στην Ισπανία).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που ακυρώθηκαν, είχαν προορισμό τις ΗΠΑ.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος«, όπως διευκρινίστηκε από στελέχη του ΔΑΑ, το πρόβλημα αφορά επίγεια συστήματα εξυπηρέτησης, κυρίως low cost αεροπορικών εταιρειών  που χρησιμοποιούν συστήματα της Microsoft.

Σε μια προσωρινή λύση για την αντιμετώπιση του τεχνικού προβλήματος, οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να κάνουν το check in χειροκίνητα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων.

Σε επίσημη ενημέρωσή που έβγαλε πριν από λίγο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) για τους επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζητά από το κοινό να έρχεται σε επαφή με τις αεροπορικές: «Καθώς το παγκόσμιο φαινόμενο τεχνικής βλάβης σε συστήματα πληροφορικής παραμένει σε εξέλιξη, το επιβατικό κοινό που πρόκειται να ταξιδέψει, παρακαλείται να επικοινωνεί προηγουμένως με την αεροπορική εταιρεία του», αναφέρεται σχετικά.

Προβλήματα εξαιτίας του μπλακ άουτ υπήρξαν με οκτώ πτήσεις και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, τα αεροπλάνα που εκτελούσαν τις εν λόγω πτήσεις προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο, αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν καθώς οι πτήσεις αυτές ήταν ενταγμένες στο σύστημα που έχει επηρεαστεί από το τεχνικό πρόβλημα.

Όπως είπε στο Cretalive, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας γίνεται χειροκίνητα η διευθέτηση των πτήσεων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ωστόσο επειδή είναι δεκάδες οι πτήσεις που έρχονται, προκαλείται μια γενικότερη πίεση στο σύστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...