208
| ΙΝΤΙΜΕnews

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τα καταστήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 08:34

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τα καταστήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 08:34

Την Πέμπτη αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα – λειτουργία των καταστημάτων μετά τις 11 Ιανουαρίου, οπότε και λήγει το αυστηρό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, επικρατέστερο σενάριο είναι η επάνοδος στη μέθοδο του click away, παρά την προειδοποίηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρου Καφούνη, για λουκέτα αν δεν επιτραπεί τουλάχιστον το λεγόμενο click in shop (αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού).

«Την Πέμπτη θα έχουμε νέα συζήτηση. Για τους επιδημιολόγους κρίνονται κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες, καθώς θα έχουν εικόνα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 11 του μηνός θα επιστρέψουμε στο click away», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο Blue Sky.

Οσον αφορά τις αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τα Θεοφάνια, ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στην Εκκλησία, καθώς όπως είπε, είναι κοινό συμφέρον όλων να τηρηθούν τα μέτρα.

«Δεν είναι απόφαση που πάρθηκε για να ταλαιπωρήσει τους πιστούς, αλλά είναι μία απόφαση που έχει ληφθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, καθώς έχει ξεκινήσει το τρίτο κύμα του κορονοϊού, το οποίο είναι και το πιο φρικτό», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι «οι νόμοι ισχύουν για όλους» και θα υπάρξουν κυρώσεις αν παραβιαστούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...