229
Ούτως η άλλως, καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης - εδώ σε φωτογραφία στο βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Αδωνις Γεωργιάδης: Θέλουμε άνοιγμα καταστημάτων από Δεύτερα με 13032

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 11:40
Ούτως η άλλως, καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης - εδώ σε φωτογραφία στο βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αδωνις Γεωργιάδης: Θέλουμε άνοιγμα καταστημάτων από Δεύτερα με 13032

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 11:40

Πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί για αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, κάτι που, όπως είπε, θα εξεταστεί την Τετάρτη από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Λειτουργία με click away αυτή τη φορά δεν εξετάζεται, διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού».

Οπως εξάλλου είπε, το υπουργείο εισηγήθηκε μαζί με τα κομμωτήρια να ανοίξουν και τα ινστιτούτα αισθητικής για να μη μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι στην Επιτροπή υπάρχουν επιφυλάξεις.

Οσον αφορά την εστίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε ότι το ζήτημα θα τεθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής, έτσι ώστε, όπως είπε, να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης.

Ούτως η άλλως, σχολίασε χαρακτηριστικά, η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το γκαζόν.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Χαρακτήρισε, τέλος, δύσκολη την απόφαση να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί να μετακινηθούν προς τα χωριά τους, τη στιγμή που δεν μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...