352
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στο στούντιο του ΣΚΑΪ | YouTube/ ΣΚΑΪ

Αδωνις Γεωργιάδης: Η αγορά δεν θα κλείσει τα Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 11:24
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στο στούντιο του ΣΚΑΪ
|YouTube/ ΣΚΑΪ

Αδωνις Γεωργιάδης: Η αγορά δεν θα κλείσει τα Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 11:24

Κατηγορηματικός ότι η αγορά δεν θα κλείσει τα Χριστούγεννα, λόγω πανδημίας, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και για την παραλλαγή Ομικρον του κορονοϊού

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης  και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown.

Οσον αφορά την εμφάνιση της Ομικρον στην Ευρώπη, είπε πως «όταν κάτι γεννιέται στον πλανήτη, δύσκολα το αποφεύγεις. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τι είναι αυτό το πράγμα. Μια μετάλλαξη δεν είναι σίγουρο αν θα επικρατήσει. Φαίνεται ότι δεν δείχνει να έχει προς το παρόν πολύ μεγάλη νόσηση».

«Προς το παρόν, δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Η πανδημία σταδιακά ξεφουσκώνει, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν, ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται αύξηση των rapid tests, αρκέστηκε να πει ότι οποιοδήποτε μέτρο δεν αφορά τους εμβολιασμένους είναι στο τραπέζι, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, αν και όπως διευκρίνισε, αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονται νέα μέτρα.

«Είναι λάθος με το που ξεκινάνε κάποια μέτρα, την επομένη να συζητάμε για νέα μέτρα. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις τα μέτρα που πήρες, ξέρουμε ότι θες 14 μέρες για να μετρήσεις την πραγματική επίπτωση του μέτρου που λαμβάνεις, άρα στα μέσα της εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν. Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του Covid, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας», εξήγησε ο υπουργός.

Σχετικά με τον υψηλό αριθμό νεκρών που καταγράφει η Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης τον απέδωσε στο γεγονός ότι οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών δεν είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό. «Ο λόγος που έχουμε υπερβολικά περισσότερους θανάτους από ό,τι, για παράδειγμα, η Αυστρία ή η Γερμανία, είναι ότι τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες, στις ηλικίες των 60 ετών και άνω, είναι στο 90%, κι εμείς είμαστε στο 70%. Γι’ αυτό και λέμε διαρκώς να εμβολιαστούν. Το 20% των ηλικιωμένων που θα κολλήσουν θα καταλήξουν στο νοσοκομείο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...