220
Μερικοί από τους 35.165 ταξιδιώτες που επιβιβάστηκαν στον Πειραιά για κάποιο ελληνικό νησί το Σάββατο | Ζάχος Γιώργος/  IntimeNews

Αδειάζει η Αθήνα: Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια, τα ΚΤΕΛ και την Εθνική Οδό

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 17:02
Μερικοί από τους 35.165 ταξιδιώτες που επιβιβάστηκαν στον Πειραιά για κάποιο ελληνικό νησί το Σάββατο
|Ζάχος Γιώργος/  IntimeNews

Αδειάζει η Αθήνα: Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια, τα ΚΤΕΛ και την Εθνική Οδό

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 17:02

Η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό καθώς τα λιμάνια της Αττικής σφύζουν από κόσμο, ενώ μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών καθώς εκδρομείς φεύγουν λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, 68 πλοία και χιλιάδες επιβάτες αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή .

Τα πλοία έφευγαν με πληρότητα που ξεπερνά το 90% και σε πολλές περιπτώσεις έφθανε ακόμη και το 100%. Από τα 68 δρομολόγια τα 23 από αυτά ταξιδεύουν προς τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και 45 προς τον Αργοσαρωνικό, ενώ εκτιμάται πως θα ταξιδέψουν 26.417 επιβάτες.

Το Σάββατο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 62 δρομολόγια, 25 για τα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 37 προς Αργοσαρωνικό ενώ οαριθμός των ταξιδιωτών ανήλθε σε 35.165 άτομα.

Την Κυριακή από Ραφήνα προς Κυκλάδες προγραμματίζονται 12 δρομολόγια, προς Μαρμάρι έξι και από Λαύριο συνολικά εννέα δρομολόγια.

Ιδιαιτέρως αυξημένη ήταν και η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, αλλά και στις εξόδους των εθνικών οδικών δικτύων.

Αναλυτικά, από τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι τις έξι το πρωί της Κυριακής, από τα διόδια Ελευσίνας, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 58.454 οχήματα. Τις ίδιες ώρες από τα διόδια Αφιδνών στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας έφυγαν 36.211 οχήματα. Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί στις 15 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...