321
Φωτογραφία αρχείου από εμπορικό κατάστημα στην οδό Ερμού | Intime

Γεωργιάδης: Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου στα καταστήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 16:40
Φωτογραφία αρχείου από εμπορικό κατάστημα στην οδό Ερμού
|Intime

Γεωργιάδης: Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου στα καταστήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 16:40

«Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων. Δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο, αν εφαρμοζόταν, θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας και στον τζίρο των καταστημάτων», δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, των πολυκαταστημάτων και αλυσίδων καταστημάτων (ΣΕΛΠΕ) και των εμπόρων (ΕΣΕΕ) με αντικείμενο συζήτησης την πορεία του πληθωρισμού και την ακρίβεια (εδώ).

Μάλιστα, ο υπουργός εξήγησε ότι «το θέμα της μείωσης του ωραρίου στα καταστήματα προήλθε από πρωτοβουλία που προκάλεσαν διάφοροι εμπορικοί σύλλογοι στα πλαίσια της εξοικονόμησης του ενεργειακού κόστους. Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων. Δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο αν εφαρμοζόταν θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας και στον τζίρο των καταστημάτων. Η εποχή της κρίσης δεν είναι εποχή για να προκαλέσουμε προβλήματα στους εργαζομένους αλλά είναι εποχή για να λύσουμε προβλήματα στους εργαζόμενους. Η δε ενδεχόμενη εξοικονόμηση, κατά μια ή δύο ώρες, του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τη ζημία που θα προκαλούσε στην αγορά. Αρα δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. Για το κράτος, το ωράριο είναι αυτό που ορίζουμε και είναι αυτό που ισχύει».

Ελεγχοι

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, ο υπουργός σημείωσε ότι όλη η αγορά γνωρίζει πως ουδέποτε έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι και πρόσθεσε πως «αντιλαμβανόμαστε πλήρως την πίεση στα νοικοκυριά που προκαλεί ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση. Είμαστε εδώ με τους εκπροσώπους της αγοράς για να βρούμε λύσεις στο πλαίσιο του εφικτού για να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας από αυτή την κρίση».

Αναφερόμενος στους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ, είπε ότι είναι ασταμάτητοι και θα συνεχιστούν, ενώ με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε από τον Απρίλιο μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, προκύπτει ότι έχουν γίνει 3.831 έλεγχοι για αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, διαπιστώθηκαν 283 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί 397.305 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News