256
Το δικαστήριο συνεδρίασε την Παρασκευή σε πλήρη σύνθεση και η πρόεδρος ανακοίνωσε την ημέρα της ετυμηγορίας | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Οριστικό: Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 13:57
Το δικαστήριο συνεδρίασε την Παρασκευή σε πλήρη σύνθεση και η πρόεδρος ανακοίνωσε την ημέρα της ετυμηγορίας
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Οριστικό: Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 13:57

Επτά χρόνια. Τόσα και λίγο περισσότερο θα έχουν περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν το δικαστήριο εκδώσει επιτέλους την απόφασή του για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ηταν 18 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, σε ένα έγκλημα που ερχόταν να αποκαλύψει στα μάτια όλων το ποιόν της οργάνωσης –ασχέτως αν δύο χρόνια μετά και με τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο να έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας, ο «σοφός» ελληνικός λαός εξέλεγε εκ νέου τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Εκείνο το έγκλημα είχε ξεκλειδώσει τη διαδικασία για τη δίωξη μελών, αλλά κυρίως ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Συνολικά 68 κατηγορούμενοι –αρχικά ήταν 69, αλλά ένας δεν ζει πια– θα μάθουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου. Ο Ρουπακιάς έχει ήδη ομολογήσει τον φόνο του Φύσσα.

Η δίκη, με πλήθος κατηγορουμένων και διαδίκων, φτάνει στο τέλος της ύστερα από διαδικασία πέντε και πλέον ετών, και μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων τόσο της πολιτικής αγωγής όσο και της υπεράσπισης. Ολοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μοιραία λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης, μαζί και ο Ρουπακιάς.

Το ενδιαφέρον είναι τι θα γίνει με τα νυν και πρώην ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, δεδομένης και της πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου (εδώ) για απαλλαγή τους. Η πρόταση της κυρίας Οικονόμου πέρυσι τον Δεκέμβριο είχε προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις (εδώ), αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι δεν δεσμεύει τους δικαστές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...