664
Κάσιντι Χάτσινσον και Ρούντι Τζουλιάνι | Getty Images (Yuri Gripas/ABACAPRESS.COM/Tribune News Service και Joe Raedle)

6/1/2021: «Η ημέρα που με παρενόχλησε ο Ρούντι Τζουλιάνι»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 20:25
Κάσιντι Χάτσινσον και Ρούντι Τζουλιάνι
|Getty Images (Yuri Gripas/ABACAPRESS.COM/Tribune News Service και Joe Raedle)

6/1/2021: «Η ημέρα που με παρενόχλησε ο Ρούντι Τζουλιάνι»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 20:25

Θόρυβος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με αφορμή νέες καταγγελίες της Κάσιντι Χάτσινσον, πρώην υπαλλήλου του Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη είχε καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, και είχε πει ότι ο Τραμπ προσπάθησε να προσεγγίσει το έξαλλο πλήθος.

Τώρα η Χάτσινσον, η γυναίκα που μεταβλήθηκε σε κατήγορο του Τραμπ, έγραψε βιβλίο στο οποίο κατηγορεί και τον δικηγόρο του και πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι. Σε αυτόν αποδίδει τη μομφή ότι τη θώπευσε «στο στήθος και κάτω από τη φούστα» σε κρίσιμες για τις ΗΠΑ στιγμές. Το πόνημα της Χάτσινσον τιτλοφορείται «Enough».

Αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ιστορίας της, ότι τα εκ μέρους της καταγγελλόμενα διαδραματίστηκαν και αυτά την 6η Ιανουαρίου, όταν στην Ουάσινγκτον γινόταν χαμός, με «τραμπικούς» να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο. Μία άλλη σημαντική πληροφορία που έδωσε είναι ότι ο γερο-Τζουλιάνι είχε παγωμένα χέρια όσο τη «χούφτωνε». Πιθανώς, σημάδι ενοχής. Ακολουθεί δείγμα της πλοκής του έργου.

Το εξώφυλλο του βιβλίου της Χάτσινσον

«Αισθάνθηκα τα παγωμένα δάχτυλά του να ανεβαίνουν στον μηρό μου. Σήκωσε το πηγούνι του. Στο ασπράδι των ματιών του είδα ίκτερο. Το βλέμμα μου έπεσε στον σύμβουλο του Τραμπ, τον Τζον Ιστμαν. Χαμογελούσε. Πάλεψα να ελευθερωθώ από τη λαβή του Ρούντι. Γεμάτη οργή έψαξα να βρω τον Μαρκ».

Ο αναφερόμενος στο επίμαχο απόσπασμα Μαρκ είναι ο Μαρκ Μίντοους, ο τελευταίος επιτελάρχης του Τραμπ, ο οποίος ήταν ο προϊστάμενος της Χάτσινσον στον Λευκό Οίκο. Το «Enough» θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την άλλη εβδομάδα, όμως ο Guardian προμηθεύθηκε μια κόπια και συνέταξε ένα ρεπορτάζ.

Αμέσως μετά τη διαρροή του περιεχομένου του βιβλίου, η πλευρά Τζουλιάνι αντέδρασε με ανακοίνωση: «Πρόκειται για μάρκετινγκ, ώστε να πουληθεί το βιβλίο. Ολα αυτά είναι αποκρουστικά ψεύδη εναντίον ενός ανθρώπου του οποίου η θητεία στον δήμο συνδυάστηκε με την πάταξη της μαφίας και με την προσφορά παρηγορίας προς το έθνος μετά την 11η Σεπτεμβρίου».

Οι Βρετανοί σχολίασαν ότι ο Τζουλιάνι επέβαλε «νόμο και τάξη» στη Νέα Υόρκη με μέσα που ενόχλησαν τους Δημοκρατικούς και την Αριστερά των ΗΠΑ, ενώ επισήμαναν την τραγική ειρωνεία να αντιμετωπίζει σήμερα ποινικές διώξεις ένας τέτοιος κέρβερος του παρελθόντος. Μάλιστα έδωσαν και μια μικρή λίστα με τα  νομικής φύσεως προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Τζουλιάνι.

Θύμισαν ότι ο 79χρονος Τζουλιάνι αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις οποίες δηλώνει αθώος, ακριβώς όπως και ο Τραμπ. Επίσης, ότι έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα λόγω των υπέρογκων δικαστικών εξόδων, για αυτό και πουλάει το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Του έχει κάνει αγωγή μέχρι και οι δικός του δικηγόρος, ο οποίος ζητάει καταβολή δεδουλευμένων και αποζημίωση.

Οσον αφορά το μείζον θέμα της 6ης Ιανουαρίου, στο βιβλίο της η Χάτσινσον αφήνει υπόνοιες ότι εκείνη την ημέρα ο Τραμπ ήταν ενήμερος για την εισβολή, αν δεν την είχε καταστρώσει κιόλας. Εγραψε ότι τον άκουσε να λέει στους συνεργάτες του τα εξής συνωμοτικά: «Εχουμε τα στοιχεία. Είναι όλα εδώ. Θα το κάνουμε αυτό»…

Και αμέσως αναφέρθηκε στον Τζουλιάνι. «Ο Ρούντι τύλιξε το ένα χέρι του γύρω από το σώμα μου. Το άλλο χέρι του έπιασε το σακάκι μου. Πιέζοντάς το, μου είπε: ‘‘Παρεμπιπτόντως, λατρεύω αυτό το δερμάτινο μπουφάν πάνω σου’’. Τότε το χέρι του γλίστρησε κάτω από το σακάκι μου και κατόπιν κάτω από τη φούστα μου».

Τζουλιάνι: «Λέει τρέλες»

Ο θόρυβος, όπως προαναφέραμε, ξέσπασε στις ΗΠΑ, έτσι ο ίδιος ο Τζουλιάνι ασχολήθηκε με τις αιτιάσεις της γυναίκας κατόπιν οχλήσεων του δικτύου Newsmax. Ο παρουσιαστής του τον ρώτησε τι έχει να πει σχετικώς και ο Τζουλιάνι απάντησε ως εξής: «Παράλογα ψεύδη. Ισχυρίζεται ότι την άγγιξα στις 6 Ιανουαρίου. Στον χώρο ήταν παρόντες 100 άνθρωποι. Θα ψαχουλέψω κάποιον παρουσία 100 ανθρώπων;  Αλλά, ούτως ή άλλως, εγώ δεν ψαχουλεύω κόσμο.

»Επιπλέον, εκείνη την ημέρα, είχα επιπλέον ασφάλεια δέκα ατόμων, τα οποία ήταν μαζί μου σχεδόν κάθε στιγμή που ήμουν εκεί. Δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί αυτό. Είναι εντελώς παράλογο, είναι τρελό όσο η δήλωσή της ότι ο πρόεδρος Τραμπ πήδηξε πάνω από το κάθισμα του αυτοκινήτου και έπιασε το τιμόνι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...