402
Ο γάμος της περυσινής χρονιάς. Ο Ντέιβιντ Μάθιους (δεξιά) με τη νύφη | KIRSTY WIGGLESWORTH/REUTERS

Σοκ στη Βρετανία: Για βιασμό ανηλίκου κατηγορείται ο πεθερός της Πίπα Μίντλετον

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2018, 10:09
Ο γάμος της περυσινής χρονιάς. Ο Ντέιβιντ Μάθιους (δεξιά) με τη νύφη
|KIRSTY WIGGLESWORTH/REUTERS

Σοκ στη Βρετανία: Για βιασμό ανηλίκου κατηγορείται ο πεθερός της Πίπα Μίντλετον

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2018, 10:09

Πενήντα ημέρες πριν από τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι, πέμπτου στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, με μια αμερικανίδα «κοινή θνητή», την Μέγκαν Μαρκλ, τα νέα που μαθεύτηκαν για το… σόι της κουνιάδας του δεν ήταν και τα καλύτερα.

Τα νέα αφορούν τον πεθερό της Πίπα Μίντλετον, αδελφής της Δούκισσας του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, συζύγου του πρίγκιπα Γουίλιαμ, δεύτερου στη σειρά διαδοχής του θρόνου και μεγάλου αδελφού του μελλόνυμφου Χάρι.

Ο πεθερός της 34χρονης Πίπα -η οποία είχε κάνει αίσθηση με το εντυπωσιακό φόρεμά της στον γάμο της αδελφής της το 2010- κατηγορείται στη Γαλλία για βιασμό ανηλίκου. Αυτό έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Παρασκευής από δικαστική πηγή στη Βρετανία.

180330-kennedy-middleton-hero_isof2l

Ο Ντέιβιντ Μάθιους συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι, από άνδρες της μονάδας προστασίας ανηλίκων. Αφέθηκε ελεύθερος για 48 ώρες με εγγύηση και την Πέμπτη, το δικαστήριο του απήγγειλε κατηγορίες για «βιασμό ανηλίκου από πρόσωπο που είχε εξουσία επί του θύματος». Αυτό ανέφερε η πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα ο ραδιοσταθμός Europe 1.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο 74χρονος Μάθιους χρονολογείται από το 1998-99 στη νήσο Σεντ Μπαρτς της Καραϊβικής όπου ο Μάθιους είναι ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου πολυτελείας όπου η διανυκτέρευση κοστίζει 5.500 ευρώ.

Η μήνυση όμως κατατέθηκε το 2017, συμπτωματικά (ή όχι) τη χρονιά που ο γιος του παντρεύτηκε την αδελφή της Δούκισσας του Κέιμπριτζ και μπήκε με αυτόν τον τρόπο στον ευρύτερο κύκλο της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Ο Ντέιβιντ Μάθιους αρνείται κάθε κατηγορία.

Μολονότι το Μπάκιγχαμ -όπως και ο θεσμός της βασιλίας γενικότερα- έχει συνηθίσει σε σκάνδαλα και αμήχανες στιγμές, το γεγονός αυτό έρχεται να ταράξει τις προετοιμασίες για τον γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν, τελετή ένωσης δύο ανθρώπων αλλά και μια φιέστα που από τη φύση της έχει σκοπό να τονώσει το κύρος της μοναρχίας. Η Πίπα θα είναι καλεσμένη στον γάμο. Θα τη συνοδεύει και ο σύζυγός της. Και η αδελφή της θα γίνει κάποια ημέρα σύζυγος του βασιλιά της Αγγλίας.

epa06087447 Pippa Middleton and her husband James Matthews in the Royal Box on Centre Court during the men's semi finals during the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, in London, Britain, 14 July 2017. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES
Η Πίπα και ο  Τζέιμς στα θεωρεία του Γουίμπλεντον το περασμένο καλοκαίρι (EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...