214
Ενα ποτήρι που το αναζητούσαν πολλοί | Shutterstock

Μπίρα και τη Μεγάλη Παρασκευή θα απολαμβάνουν πια οι Ιρλανδοί στις παμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 13:01
Ενα ποτήρι που το αναζητούσαν πολλοί
|Shutterstock

Μπίρα και τη Μεγάλη Παρασκευή θα απολαμβάνουν πια οι Ιρλανδοί στις παμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 13:01

Αυτό είναι είδηση σε μια χώρα με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα και επιρροή της Εκκλησίας: Η Ιρλανδία αίρει μετά από ένα αιώνα την απαγόρευση στην πώληση μπίρας -και γενικά αλκοόλ- την Μεγάλη Παρασκευή.

Η κυβέρνηση του Λίο Βαράντκαρ πέρασε τον σχετικό νόμο τον περασμένο Ιανουάριο και έτσι από φέτος οι παμπ στη χώρα θα είναι ανοιχτές την Μεγάλη Παρασκευή από τις 10:30 ως τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα. Στη Βόρεια Ιρλανδία θα ανοίγουν μόνο από τις 17:00 στις 23:00.

Το μέτρο συνάντησε πάντως και αντιδράσεις. «Λέμε, δηλαδή, ότι οι μόνοι τουρίστες που θέλουμε είναι αυτοί που δεν μπορούν να αντέξουν ούτε 24 ώρες χωρίς αλκοόλ σε παμπ;» ρώτησε μια βουλευτής.

Παραδοσιακά, όπως γράφει το BBC, αυτή την ημέρα συγγενείς και φίλοι συγκεντρώνονται σε σπίτια και όχι σε παμπ.

Τα νέα είναι καλά και για τους τουρίστες που μάταια αναζητούσαν ένα ποτήρι ιρλανδικής μπίρας. Ο νόμος είχε πάντως μέχρι σήμερα ένα παραθυράκι που εκμεταλλεύονταν όλοι οι ξένοι: τα μπαρ σε πλοία τα οποία εξακολουθούσαν και σέρβιραν αλκοόλ.

Αυτό εξάλλου ήταν και το σκεπτικό για αυτήν την ευπρόσδεκτη αλλαγή. Η κατανάλωση αλκοόλ αυτή την ημέρα από τουρίστες και μη μπορεί να φέρει γύρω στα 40 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις και άλλα 7 εκατ. σε ΦΠΑ και τέλη. Και στις εποχές που ζούμε καμία κυβέρνηση δεν λέει όχι σε κέρδη από πουθενά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...