285
Ο Πάνος Καμμένος με τον Βασίλη Κικίλια συνομιλούν στη Βουλή | Phil Ipparis / SOOC

Σκληρή κόντρα Καμμένου-Κικίλια για τους δύο «ομήρους»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 21:00
Ο Πάνος Καμμένος με τον Βασίλη Κικίλια συνομιλούν στη Βουλή
|Phil Ipparis / SOOC

Σκληρή κόντρα Καμμένου-Κικίλια για τους δύο «ομήρους»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 21:00

Πόλεμος δηλώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Μαξίμου και Πειραιώς για την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει στο γεγονός διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν κρίνει σκόπιμη την επικοινωνία με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αντιδράσεις στο γαλάζιο επιτελείο έχουν πυροδοτήσει οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Καμμένου που προκάλεσαν και σκληρή κόντρα με τον τομεάρχη Αμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Αμυνας αποκάλεσε «ομήρους» του τουρκικού κράτους τους δύο έλληνες αξιωματικούς, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο, δεδομένης της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μία ημέρα αφότου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κράτηση των ελλήνων αξιωματικών ‘σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο’ για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τους έλληνες αξιωματικούς ‘ομήρους’ του τουρκικού κράτους», όπως δήλωσε, νωρίτερα την Παρασκευή, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Μετά τις δηλώσεις της κυρίας Σπυράκη ακολούθησε το σχόλιο του κ. Κικίλια στο Twitter, ο οποίος έκανε λόγο για μηδαμινή σοβαρότητα και δυσαρμονία ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: «Καμμένος: Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ΟΜΗΡΟΙ σε τουρκικές φυλακές. Τι λέει γι’ αυτό ο Τσίπρας; Ο Κοτζιάς; Πάλι δύο γραμμές, όπως στο Σκοπιανό; Σκέφτεται κανείς τις οικογένειες των παιδιών; Το φρόνημα του Στρατού μας; Σοβαρότης μηδέν…».

Η ανάρτηση του κ. Κικίλια προκάλεσε την αντίδραση κ. Καμμένου, ο οποίος απάντησε στον πολιτικό του αντίπαλο: «ντροπή σου».

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα της Βουλής, την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν θα αναδείξει ένα «σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες». Κατηγόρησε παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ανεύθυνη και επιπόλαια στάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...