H προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να μεταθέσει τις ευθύνες του στην έως τώρα προβλητική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, στη Νέα Δημοκρατία, αναδεικνύοντας μάλιστα τα όποια εσωτερικά ζητήματα υπάρχουν στην αξιωματική αντιπολίτευση λόγω της παρουσίας του Αντώνη Σαμαρά, δεν έμεινε χωρίς απάντηση. Ούτε όμως και η έντονη αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού έμεινε χωρίς ανταπάντηση γεγονός που αποδεικνύει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το μείζον θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ για να δημιουργούν προβλήματα στη ΝΔ.
Ολα ξεκίνησαν από τις αναφορές του κ. Τσίπρα στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής.
Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι θα «υποχρεωθεί πολύ γρήγορα, από την ίδια τη ζωή, να πάρει θέση» (για το Σκοπιανό). Εξαπέλυσε όμως επίθεση και στον κ. Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι «το ζήτημα φορτώθηκε στη χώρα το 1992» (…) όταν ο «τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Σαμαράς προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον».
«Και σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας».
Το σχόλιο του κ. Σαμαρά ήταν αρκούντως οξύ: «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα».
Αλλά γρήγορα ήρθε ένα σχόλιο από την κυβέρνηση. Στον πρώην Πρωθυπουργό απάντησε -μέσω δήλωσής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο- ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς: «Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Μακεδονικό. Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι αυτή η κριτική είναι τίτλος τιμής για αυτόν. Τίτλος τιμής ότι έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλλον θέλει με αφορμή πάλι το Μακεδονικό να ρίξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ήταν η δήλωση του κ. Παππά.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News