203
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών | EPA/CLEMENS BILAN

Γκάμπριελ: «Το λάθος με την Ελλάδα δεν πρέπει να επαναληφθεί»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2018, 20:39
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών
|EPA/CLEMENS BILAN

Γκάμπριελ: «Το λάθος με την Ελλάδα δεν πρέπει να επαναληφθεί»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2018, 20:39

Σε μια –σπάνια(;) καθυστερημένη(;) ειλικρινή(;)- αυτοκριτική για την περίπτωση της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και πρώην επικεφαλής του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας το Σάββατο σε περιφερειακό συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο (ανατολικό) κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ, όπου παρουσίασε το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων για την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον μεγάλο συνασπισμό είπε ότι «οι  Χριστιανοδημοκράτες στο παρελθόν καθόριζαν περισσότερα στην ευρωπαϊκή πολιτική, για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελλάδας.

» Το λάθος αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί».

Σχετικά με τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού συμπεριέλαβε στα θετικά της συμφωνίας και το κεφάλαιο που αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική. Οι αποφάσεις αποτελούν μια «πρόοδο που θα ενισχύσει αισθητά την Ευρώπη», όπως είπε.

Τα ηγετικά στελέχη του SPD, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και του κόμματός του, πρέπει να πείσουν την κομματική βάση για την ορθότητα της επιλογής της ηγεσίας ώστε να υπερψηφίσει την συμφωνία

Ως το έκτακτο συνέδριο του κόμματός του, το οποίο θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου στη Βόννη, η εκστρατεία πειθούς μεταφέρεται σε κομματικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι ένας μεγάλος αριθμός μελών του SPD και ιδίως η νεολαία του κόμματος απορρίπτουν τη συνέχιση ενός συνασπισμού με τα κόμματα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...