424
Η Μπέλα Χαντίντ διαδηλώνει έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο | Twitter/BellaHadidUpdates

Τι δουλειά έχει η Μπέλα Χαντίντ στο πλευρό των Παλαιστινίων;

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 10:51
Η Μπέλα Χαντίντ διαδηλώνει έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο
|Twitter/BellaHadidUpdates

Τι δουλειά έχει η Μπέλα Χαντίντ στο πλευρό των Παλαιστινίων;

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 10:51

Ανάμεσα σε νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες –στα επεισόδια στον αραβικό κόσμο που πυροδότησε η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ– υπήρχε και λίγος χώρος για εξέγερση με όρους life style και πασαρέλας.

Δεν είναι κακό. Ακόμα και αν πει κανείς ότι οι διάσημοι σπεύδουν να αγκαλιάσουν τα κινήματα για να φιλοτεχνήσουν ένα εναλλακτικό προφίλ, αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να είναι πολιτικοποιημένα όντα, ανήσυχα για τις εξελίξεις στον κόσμο μας. Αλλωστε είναι και αυτός ένας τρόπος να ευαισθητοποιεί η κουρασμένη από το μεσανατολικό κοινή γνώμη.

Ετσι λοιπόν και η Μπέλα Χαντίντ, ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα, διάσημα μοντέλα του κόσμου.

Σε ένα επάγγελμα που κυριαρχεί το φαίνεσθαι, η 21χρονη καλλονή είπε να δείξει ότι πίσω από την ομορφιά υπάρχει και ουσία. Βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο παγωμένο Λονδίνο και διαμαρτυρήθηκε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ κατά της απόφασης του Τραμπ.

Δεν ήταν προγραμματισμένο βέβαια. Η διαδήλωση έγινε όντως έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά εκείνη την ώρα η Μπέλα Χαντίντι βρίσκονταν σε πάρτι στην Οξφορντ Στριτ. Ως εδώ όλα σύμφωνα με τα στερεότυπα: οι αλληλέγγυοι του παλαιστινιακού λαού τη δουλειά τους και η Μπέλα Χαντίντ τη δικιά της.

Οπως όμως περιγράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο της η Χαντίντ βρέθηκε κολλημένη στην κίνηση, πίσω από τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Χάιντ Παρκ.

DQjhm3YX4AAbP8aDQjhuHQXUAEf9hJDQkI4ujWAAEuN4RΤότε η Χαντίντ θυμήθηκε την παλαιστινιακή της καταγωγή – και ότι πάντα μια διαδήλωση ενάντια σε μια υπερδύναμη κάνει καλό στο image, ασχέτως αν η ίδια η Χαντίντ είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λος Αντζελες.

Η Χαντίντ λοιπόν έβγαλε πρώτα το κεφάλι της από το αυτοκίνητο για να τραβήξει φωτογραφίες και έπειτα, φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα και ένα λευκό παλτό για το πάρτι, βγήκε έξω για να μπει ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Φωτογραφήθηκε χαμογελαστή, φαινόταν άνετη και φώναξε μαζί με τους υπόλοιπους συνθήματα κατά της απόφασης του Τραμπ.

Η παρουσία της Μπέλα Χαντίντ στη διαδήλωση κράτησε μόλις λίγα λεπτά της ώρας, αρκετά όμως για να φωτογραφηθεί με τους θαυμαστές της και στη συνέχεια επέστρεψε στο αυτοκίνητό της.

Η Μπέλα Χαντίντ δεν παρέλειψε φυσικά να ανεβάσει φωτογραφίες στα social media και να σχολιάσει στο twitter γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «η μεταχείριση του παλαιστινιακού λαού είναι άδικη, μονόπλευρη και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Στέκομαι στο πλευρό της Παλαιστίνης». Δεν παρέλειψε να γράψει επίσης για τον πατέρα της και τους Παλαιστίνιους συγγενείς της που με το άκουσμα της ανακοίνωσης του αμερικανού προέδρου βυθίστηκαν, όπως είπε, στη θλίψη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...