482
| Shutterstock

Στη φυλακή Βολιώτης παππούς για βιασμό της εγγονής του

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 09:00

Στη φυλακή Βολιώτης παππούς για βιασμό της εγγονής του

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 09:00

Μια φρικτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης επτάχρονου κοριτσιού ήρθε στο φως στο Βόλο, υπενθυμίζοντάς μας ότι πέρα από τις κραυγές των διασήμων και τα κινήματα #Metoo, η σεξουαλική βία είναι εδώ, δίπλα μας. Συμβαίνει, δυστυχώς πολύ συχνά στην ελληνική περιφέρεια – και όχι μόνο.

Η υπόθεση έγινε ευρύτερα γνωστή με την καταδίκη του εγκληματία. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας επέβαλε κάθειρξη 18 ετών σε 70χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη εγγονή του.

Η υπόθεση κακοποίησης είχε αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο του 2016, όταν το ανήλικο παιδί εξομολογήθηκε από μόνο του τα όσα συνέβαιναν. Αμεσα έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Βόλου και ο 70χρονος κλήθηκε σε απολογία τον περασμένο Μάρτιο και προφυλακίστηκε.

Oπως ανέφερε στη διαδικτυακή της έκδοση η τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 70χρονο, ούτε αυτό του έντιμου πρότερου βίου, ούτε αυτό της ειλικρινούς μετάνοιας στις φυλακές.

Ομόφωνα ανακοίνωσε την απόφασή του μην αναγνωρίζοντας στον καταδικασθέντα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος για διάπραξη και άλλων εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων. Tην ίδια στιγμή, το παιδί φέρεται να είχε αρχίσει να φοβάται τον παππού του, κάτι που εκδήλωνε με διάφορες συμπεριφορές κάθε φορά που η οικογένεια σχεδίαζε να επισκεφτεί τον 70χρονο, μέχρι που αποκάλυψε όσα συνέβαιναν. Από την πλευρά του ο 70χρονος υποστηρίζει πως είναι αθώος και κατηγορεί τον γιο και την οικογένειά του πως είναι ψευδή τα όσα ισχυρίζονται και πως έχουν στήσει σκευωρία σε βάρος του λόγω οικογενειακών διαφορών. «Επί σκοπό ισχυρίζονται όλα αυτά τα συκοφαντικά, για να μου πάρουν την περιουσία μου», φέρεται να δήλωσε στο Μεικτό Ορκωτό ο 70χρονος, ο οποίος ήταν ανυποχώρητος από τη θέση του αυτή, και συνέχισε να δηλώνει αθώος όπως έκανε από την πρώτη στιγμή που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού κατέθεσε στο δικαστήριο πως όταν αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του, ο 70χρονος «ήρθε τότε και ομολόγησε, και πρότεινε να μας δώσει κάποιο χρηματικό ποσό»!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξέταση της ανήλικης κρίθηκε από το δικαστήριο ακριβής σε όλα της τα σημεία. Όλα όσα είπε, τόσο στην Αστυνομία όσο και στους ψυχολόγους, ήταν σαφή και διατυπώνονταν με διαύγεια πνεύματος. Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο καταδικασθείς να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται, και να καταδικαστεί σε δεκατρία έτη φυλάκισης για αποπλάνηση ανήλικης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, και σε δέκα έτη φυλάκισης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο 70χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σχολιάζοντας την είδηση το Χαμόγελο Του Παιδιού ανέφερε: «Φρίκη στον Βόλο: Παππούς βίαζε την 7χρονη εγγονή του – Τελικά καταδικάστηκε γιατί μίλησε η μικρή, η ψυχούλα της όμως; Να μην #μένειμυστικό τηλεφωνείστε τωρα στην γραμμή SOS 1056»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News