226
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η υπόθεση των βλημάτων εξακολουθεί να «βάλλει» κατά της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2017, 19:08
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η υπόθεση των βλημάτων εξακολουθεί να «βάλλει» κατά της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2017, 19:08

Επανέρχεται η ΝΔ στην υπόθεση των δραστηριοτήτων του Βασίλη Παπαδόπουλου μετά τις νέες αποκαλύψεις για το πώς πολεμικό υλικό που είχε παραχθεί στην Ελλάδα εντοπίστηκε στη Συρία, στα χέρια τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» κάνει λόγο για σκάνδαλο κρατώντας μέσα στο κάδρο των ευθυνών τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Οπως τονίζει η ΝΔ, «σύμφωνα με ένα ακόμη δημοσίευμα στον Τύπο που ευλόγως διερευνά το σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου, σφαίρες που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία του λαθρέμπορου Βασίλη Παπαδόπουλου εντοπίστηκαν στη Ράκκα και χρησιμοποιήθηκαν από τον ISIS».

Προσθέτει: «Το ερώτημα είναι πλέον ευθύ και αμείλικτο στον κ. Καμμένο: Γνώριζε ότι ο εκλεκτός του μεσάζοντας διοχέτευε με πολεμικό υλικό τους τρομοκράτες του ISIS;».

Σε απάντηση το υπουργείο Αμυνας επισήμανε ότι «η σκανδαλολογία της Νέας Δημοκρατίας ήταν από την αρχή γραφική, τώρα άγγιξε τα όρια της παράνοιας».

Το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» ανέφερε ότι σφαίρες από το εργοστάσιο του Παπαδόπουλου εντοπίστηκαν το 2014 στη Ράκκα της Συρίας να τις χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του ISIS.

Η πληροφορία και η καταγραφή προέρχονται από ειδικευμένους ερευνητές του ευρωπαϊκού προγράµµατος «iTrace» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Γερµανία.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που εντόπισαν οι ερευνητές, στις 26 Ιουλίου 2014, στα πεδία των µαχών στη Ράκκα της Συρίας, µέχρι πρότινος άτυπη πρωτεύουσα του Ισλαµικού Κράτους, βρέθηκαν και καταγράφηκαν ελληνικά πυροµαχικά της εταιρείας Olympic Industries του Βασίλη Παπαδόπουλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...