694
Η Ολίβια Μαν, μια από τις πιο όμορφες πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ, κατήγγειλε με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτειά της με έναν από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες και παραγωγούς | Photo by Jeff Spicer/Getty Images/Ideal Images

Το Χόλιγουντ ξεγυμνώνεται εντελώς: «Ο Ράτνερ αυνανιζόταν μπροστά μου»

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 20:15
Η Ολίβια Μαν, μια από τις πιο όμορφες πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ, κατήγγειλε με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτειά της με έναν από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες και παραγωγούς
|Photo by Jeff Spicer/Getty Images/Ideal Images

Το Χόλιγουντ ξεγυμνώνεται εντελώς: «Ο Ράτνερ αυνανιζόταν μπροστά μου»

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 20:15

Αυτή τη φορά δεν είναι ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που όλοι τον ήξεραν αλλά κανείς δεν μιλούσε. Τώρα είναι ένα άλλοτε παιδί-θαύμα και στις ημέρες μας ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες και παραγωγούς του Χόλιγουντ, ο 48χρονος Μπρετ Ράτνερ, που αντιμετωπίζει ομοβροντία καταγγελιών από ηθοποιούς για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι ταινίες του είναι υπερεπιτυχημένες, ο Ράτνερ υπολογίζεται ότι έχει φέρει στα ταμεία πάνω από δύο δισ. δολάρια -οι «X-Men», «Η επιστροφή», τα δύο «Horrible Bosses» και οι τρεις «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ» μερικά από τα μπλοκμπάστερ που έχει υπογράψει. Ηθελε όμως να φέρει και στο κρεβάτι του διάσημες ηθοποιούς, όπως αποκαλύπτουν οι Los Angeles Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα -που κάτι ξέρει περισσότερο από Χόλιγουντ- οι ηθοποιοί Νατάσα Χέντστριτζ και Ολίβια Μαν, όπως επίσης και άλλες τέσσερις γυναίκες, κατηγορούν τον Ράτνερ για σεξουαλική κακοποίηση και μάλιστα με χυδαίες λεπτομέρειες στοματικού έρωτα και αυνανισμού.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός διέψευσε επίσημα τις κατηγορίες αυτές σε μια δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του στoυς LA Times.

MV5BMjE4Mzg0NTI2OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTY1NDQ5Ng@@._V1_SY1000_CR0,0,1503,1000_AL_
Ο Μπρετ Ράτνερ, ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες και παραγωγούς του Χόλιγουντ.

Ωστόσο οι καταγγελίες είναι ονομαστικές και με κάθε λεπτομέρεια:

Η 43χρονη σήμερα Νατάσα Χέντστριτζ, μοντέλο που έγινε ευρύτερα γνωστή για την ερμηνεία στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Species» το 1995, κατηγορεί τον Ράτνερ ότι την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα, όταν εκείνη εργαζόταν ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ο Ράτνερ, ο οποίος εκείνη την εποχή σκηνοθετούσε μουσικά βίντεο κλιπ, «μου γύρισε το χέρι και με ακινητοποίησε με το σώμα του», κατήγγειλε η ηθοποιός αναγνωρίζοντας ότι εκείνη, μην έχοντας άλλες δυνάμεις, υπάκουσε σε ό,τι της ζήτησε.

MV5BMTQ2MzY4NjQwNV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDk0MjI3NA@@._V1_
Η Νατάσα Χένστριτζ την εποχή που πρωταγωνιστούσε στο «Spicies». Δύο χρόνια νωρίτερα είχε πέσει θύμα του Ράτνερ, όπως καταγγέλλει

Η Χέντστριτζ εξήγησε ότι αποφάσισε να μιλήσει, ακολουθώντας το παράδειγμα των δεκάδων γυναικών που πρόσφατα κατήγγειλαν τις σεξουαλικές επιθέσεις που υπέστησαν από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τον πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ.

Η 37χρονη σήμερα Ολίβια Μαν, η οποία έγινε διάσημη στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «The Newsroom» και πρόσφατα έπαιξε στο τελευταίο φιλμ της κινηματογραφικής σειράς των «X-Men», το «X-Men: Apocalypse» κατήγγειλε στην εφημερίδα ότι το 2004 ο Ράτνερ αυνανίστηκε μπροστά της όταν εκείνη, ως νεαρή και ανερχόμενη ηθοποιός, είχε επισκεφτεί το πλατό της ταινίας «After the Sunset» που με πρωταγωνιστές τον Πιρς Μπρόσναν και τη Σάλμα Χάγιεκ είχε προβληθεί στην Ελλάδα με τίτλο «Το Τελευταίο Κόλπο».

Ο Ράτνερ ήταν σκηνοθέτης του φιλμ και η 24χρονη τότε Μαν είχε πάει στο καμαρίνι του να του δώσει φαγητό. Τότε αυνανίστηκε μπροστά της. Οπως λέει η Μαν, ο Ράτνερ κοκορευόταν και έπειτα, σε ένα πάρτι, ότι εκσπερμάτωνε με φωτογραφίες της στα εξώφυλλα των περιοδικών. «Είχα πάρει μια συγκεκριμένη απόφαση, να μην δουλέψω με τον Μπρετ Ράτνερ», δήλωσε στους LA Times.

Η ίδια είχε αναφέρει αυτήν την πρώτη επίθεση σε ένα βιβλίο χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του, αλλά ο Ράτνερ είχε σπεύσει να πει ο ίδιος ότι ήταν πρωταγωνιστής του επεισοδίου, με την προσθήκη ότι τελικά «την είχα πηδήξει». Αυτό την έκανε έξαλλη, διότι όχι μόνο δεν ήταν αλήθεια, αλλά έδειχνε ότι «είχα να αντιμετωπίσω το ίδιο είδος νταή που αντιμετώπιζα και στο σχολείο».

Αλλες τέσσερις γυναίκες κατήγγειλαν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Ράτνερ.

Ο δικηγόρος του, απέρριψε κάθε κατηγορία. «Εκπροσωπώ τον Ράτνερ εδώ και δύο δεκαετίες και καμία γυναίκα δεν τον κατηγόρησε ποτέ για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά ή σεξουαλική παρενόχληση» επισήμανε ο δικηγόρος στην εφημερίδα σε μια δεκασέλιδη (!) επιστολή. «Καμία γυναίκα δεν ζήτησε ποτέ ή δεν σύναψε καμία οικονομική συμφωνία με τον πελάτη μου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε μια άλλη υπόθεση, η συγγραφέας Αννα Γκρέιχαμ Χάντερ κατηγόρησε, μιλώντας στο Hollywood Reporter, τον Ντάστιν Χόφμαν- έναν από τους σπουδαιότερους  αμερικανούς ηθοποιούς ηλικίας σήμερα 80 ετών, ότι έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της επανειλημμένως και άφηνε συνεχώς σεξουαλικά υπονοούμενα όταν εκείνη ήταν 17 ετών, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ο Θάνατος του Εμποράκου», του 1985. Ο βραβευμένος δύο φορές με Οσκαρ, Χόφμαν ζήτησε συγγνώμη.

Φαίνεται ότι το Χόλιγουντ έχει πολλά ακόμα να αποκαλύψει. Τώρα που οι λαμπερές πρωταγωνίστριές του αποφάσισαν να ανοίξουν το στόμα τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...