230
| INTIMENEWS

Αλλάζουν όλα στη χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 12:14

Αλλάζουν όλα στη χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 12:14

«Τις επόμενες μέρες έρχεται νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον τρόπο εξέτασης, αλλά και μαθημάτων, για τα διπλώματα οδήγησης». Αυτό δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος περιέγραψε σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η εξέταση και θα εκδίδονται οι άδειες οδήγησης για τους πολίτες

Οπως εξήγησε ο υφυπουργός στόχος είναι ο εξεταστής να βρίσκεται πιο μακριά από τον εξεταζόμενο υποψήφιο οδηγό. Οι εξετάσεις θα γίνονται, λέει, με ηλεκτρονικά μέσα, ενώ παράλληλα, θα οι υπόκεινται σε αυστηρότερο έλεγχο και οι σχολές οδήγησης και ειδικότερα οι ώρες των μαθημάτων και οι εισηγητές τους.

«Δεν θα χωρά οποιαδήποτε στρέβλωση», τόνισε ο υφυπουργός, στην τηλεοπτική του παρουσία στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάννης:

– Οι εξετάσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τόπο.

-Θα δημιουργηθεί, όπως είπε, ένα «control system», για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων, με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με «φακελάκι» στον εξεταστή.

– Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν από τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

– Με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας, μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευομένων στον χώρο διδασκαλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...