705
Η συλλογικότητα Ρουβίκωνας είχε εισβάλει προσφάτως στην ισπανική πρεσβεία. Γενικά πάει όπου θέλει | INTIMENEWS

Τι κάνει ο κ. Τόσκας για τον Ρουβίκωνα;

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 08:56
Η συλλογικότητα Ρουβίκωνας είχε εισβάλει προσφάτως στην ισπανική πρεσβεία. Γενικά πάει όπου θέλει
|INTIMENEWS

Τι κάνει ο κ. Τόσκας για τον Ρουβίκωνα;

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 08:56

Ο Ρουβίκωνας εισβάλλει όπου θέλει, από έδρες διπλωματικών αποστολών και τη Βουλή μέχρι τον «Ευαγγελισμό», γιατρό του οποίου απείλησαν τα μέλη της οργάνωσης ότι θα του σπάσουν το κεφάλι. Από την άλλη, κουκουλοφόροι κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν: δέκα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης πετώντας μολότοφ. Είναι αυτό μια εικόνα ασφαλούς πόλης; Ερώτημα ρητορικό, αν και απευθύνεται στον καθ’ ύλην αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο Ρουβίκωνας έκανε ξανά αίσθητή την παρουσία του την Τετάρτη, όταν μέλη του επιτέθηκαν κατά γιατρού του «Ευαγγελισμού» τον οποίο κατηγόρησαν για φακελάκι. Τον απείλησαν ότι «θα σου σπάσουμε το κεφάλι» και «θα σου κόψουμε το χέρι». Πλέον φαίνεται ότι η δράση της οργάνωσης λαμβάνει χαρακτηριστικά «τιμωρών» υπό την προκλητική ανοχή της κυβέρνησης…

K_AxMUgE
Εικόνα από το βίντεο της επίθεσης μελών του Ρουβίκωνα κατά γιατρού του «Ευαγγελισμού»

Αυτή η νέα επίθεση ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση της ιατρικής κοινότητας που ζήτησε ευθύνες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Ο κ. Τόσκας θα πρέπει να βγει και να εξηγήσει αν το υπουργείο πραγματικά προστατεύει τους πολίτες ή αν προστατεύει τον εαυτό του» σχολίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά: «Εχει τσίπα ο κ. Τόσκας; Δεν είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι; Να μην πάρει το μισθό του ο κ. Τόσκας… Τον θεωρείτε άξιο; Δεν υπάρχει προστασία του πολίτη».

Ο κ. Πατούλης συνδύασε μάλιστα το περιστατικό στον «Ευαγγελισμό» με όσα συνέβησαν την Κυριακή στο Μοναστηράκι. «Το περιστατικό στον Ευαγγελισμό, ο ξυλοδαρμός των δόκιμων αξιωματικών και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού αποδεικνύουν ότι το κράτος είναι υπό διάλυση!» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των γιατρών του  «Ευαγγελισμού», σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ατομική βία…έχουμε συμβάλει στην αποκάλυψη περιπτώσεων χρηματισμού και παρανομιών».

Σε μια σαφή διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος σχολίασε πως «δεν είναι ακτιβιστές στον Ρουβίκωνα όπως έλεγε ο (κυβερνητικός εκπρόσωπος) κ. Τζανακόπουλος».

Αλλά δεν είναι μόνο η καταδρομική δράση του Ρουβίκωνα, ο οποίος άλλωστε έχει φτάσει ως τη Βουλή και τα μέλη του που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθερα με εντολή άνωθεν.

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό με τον γιατρό του «Ευαγγελισμού» σημειώθηκε επίθεση ομάδας περίπου δέκα κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα με τους κουκουλοφόρους να πετάνε βόμβες μολότοφ και να προκαλούν φθορές σε ένα περιπολικό και ένα ΙΧ.

248112
Ενα ΙΧ κάηκε όπως και το φυλάκιο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης (INTIMENEWS)

Η επίθεση κράτησε δύο λεπτά, με τους κουκουλοφόρους να εξαφανίζονται χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία προσαγωγή ή σύλληψη.

Οσο για τον κ. Τόσκα; Μόλις την περασμένη Δευτέρα και με αφορμή την επίθεση στους Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι, είχε αναφέρει ότι «η Αθήνα είναι ασφαλής, η Αστυνομία επιτελεί καθημερινά το καθήκον της και όλοι αυτοί που επιθυμούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν, παίρνουν στην πράξη την απάντησή τους»…

Επίθεση κατά κρεοπωλείου!

Μια άλλη περίπτωση της ανεξέλεγκτης βίας στην Αθήνα είναι αυτό που συνέβη το περασμένο Σάββατο όταν σημειώθηκε επίθεση από άτομα με σφυριά κατά κρεοπωλείου στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Ομάδα νεαρών έσπασε με σφυριά την τζαμαρία του καταστήματος και προκάλεσε ζημιές στο φορτηγό μεταφοράς κρεάτων του μαγαζιού. Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση ανέλαβε με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF) -Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων»!

Στο κείμενό τους αναφέρουν: «Η πράξη μας αυτή είναι μία μικρή ανταπόδοση στη βία στην οποία συμμετέχει έμπρακτα κάθε κρεοπώλης. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης είναι μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ή αν “ζει από αυτό” εφόσον οι επιλογές του βασίζονται στην αντικειμενοποίηση και την εκμετάλλευση άλλων αισθανόμενων όντων. Το ίδιο μίσος τρέφουμε και για όσους επιλέγουν να εργαστούν σε τέτοιους χώρους με τη γελοία δικαιολογία “δεν είχα άλλη επιλογή”. Ας θυμηθούμε ότι στην εποχή τους εργάτες θεωρούνταν και όσοι στελέχωναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η διεθνής εβδομάδα αντισπισιστικών δράσεων 30/10 εως 5/11 ας αποτελέσει αφορμή για να προκαλέσουμε μαυροπράσινο χάος στις γειτονιές των μεγάλων και των μικρών πόλεων: Να σπάσουμε κρεοπωλεία, να πυρπολήσουμε γουναράδικα, να βανδαλίσουμε pet-shop, να απελευθερώσουμε έγκλειστα ζώα, να σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς, να δράσουμε με αντισπισιστική φαντασία και μαυροπράσινο σθένος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...