Οι παρεμβάσεις του Μπαράκ Ομπάμα μετά την αποχώρησή του από την προεδρία είναι σχετικά σπάνιες, αλλά ουσιαστικές. Παρά τη διακριτικότητα που δείχνουν οι πρώην για τους νυν προέδρους, δεν λείπουν τα βέλη κατά του Ντόναλντ Τραμπ.
Το Σάββατο, μετά την μη καταδίκη της βίας στο Σάρλοτσιβ από τον πρόεδρο Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε με ένα tweet (ή μάλλον τρία στη σειρά) στο οποίο παρέθετε ένα απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Νέλσον Μαντέλα.
«Κανείς δεν γεννιέται για να μισεί κάποιον άλλο λόγω του χρώματος του δέρματός του ή της καταγωγής του ή της θρησκείας του. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν και, αν μπορούν να μάθουν να μισούν, μπορούν να διδαχθούν και να αγαπούν, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην καρδιά του ανθρώπου από ό,τι το αντίθετό της», έγραφε.
"No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion…" pic.twitter.com/InZ58zkoAm
— Barack Obama (@BarackObama) August 13, 2017
"People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love…"
— Barack Obama (@BarackObama) August 13, 2017
"…For love comes more naturally to the human heart than its opposite." – Nelson Mandela
— Barack Obama (@BarackObama) August 13, 2017
Το tweet συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Πιτ Σόουζα, του φωτογράφου που ακολουθούσε τον Ομπάμα και πλέον, μετά την αποχώρηση του τελευταίου από την προεδρία, σχολιάζει έμμεσα και διακριτικά την προεδρία Τραμπ.
Μέσα σε τρεις ημέρες η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα like στην ιστορία του Twitter με σχεδόν τρία εκατομμύρια ενώ τα retweet είναι 1,2 εκατομμύρια, φέρνοντας το tweet στην πέμπτη θέση της άτυπης λίστας του top-10.
Προηγούμενο κάτοχος του ρεκόρ για τα περισσότερα like, γράφει το BBC, είναι αυτό της τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε σε συναυλία της στο Μάντσεστερ στον περασμένο Μάιο και είχε συγκεντρώσει περίπου 2,7 εκατ. like.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News