268
Ο άνδρας αυτός κατάφερε και πέρασε στην Ισπανία - και η έκφραση είναι χαρακτηριστική | REUTERS/Jesus Moron

Ποια τείχη; Δεκάδες μετανάστες περνούν τα σύνορα Μαρόκου – Ισπανίας

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2017, 15:54
Ο άνδρας αυτός κατάφερε και πέρασε στην Ισπανία - και η έκφραση είναι χαρακτηριστική
|REUTERS/Jesus Moron

Ποια τείχη; Δεκάδες μετανάστες περνούν τα σύνορα Μαρόκου – Ισπανίας

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2017, 15:54

Ούτε ο φράχτης, ούτε τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας εμπόδισαν εκατοντάδες μετανάστες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα της Ισπανίας και του Μαρόκου, σε ένα πρώτο βήμα (που όμως πολλές φορές είναι το τελευταίο) προς την Ευρώπη.

Νωρίς τη Δευτέρα πολύ περισσότερα από 100 άτομα πέρασαν από τις πύλες εισόδου στα σύνορα των δύο χωρών, αιφνιδιάζοντας τους φύλακες και στις δύο πλευρές των συνόρων. Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι τις ώρες μετά την είσοδο των μεταναστών προσέφερε βοήθεια σε 186 άτομα, από τα οποία τα τέσσερα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Στα σύνορα της Θέουτα και της Μελίλα, των δύο μικρών θυλάκων της Ισπανίας στην αφρικανική ήπειρο, από καιρό έχει εγκατασταθεί ένας φράχτης ύψους έξι μέτρων με συρματόπλεγμα.

2017-08-07T215706Z_1176016205_RC17B862AEB0_RTRMADP_3_EUROPE-MIGRANTS-SPAIN
Μετά το πέρασμα στη Μελίλα και στη Θεούτα, οι ισπανικές Αρχές δεν έχουν άλλη λύση από το να μεταφέρουν τους μετανάστες στη Μάλαγα (Reuters)

Οι ισπανικές αρχές έχουν διαπιστώσει ότι ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που περνούν έχει αυξηθεί φέτος, αν και η θαλάσσια οδός από την Λιβύη παραμένει η πιο δημοφιλής για την ΕΕ, με δεδομένο ότι στο Αιγαίο ο αριθμός είναι πλέον πολύ μικρός.

Το ίδιο δείχνουν και τα στατιστικά του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει καταμετρήσει 7.400 μετανάστες ενώ πέρυσι, το ίδιο διάστημα, ήταν 3.600 άτομα.

Σε περίπτωση που καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα, που είναι βεβαίως και σύνορα της ΕΕ, μεταφέρονται σε χώρους προσωρινής στέγασης και από εκεί στην ηπειρωτική Ισπανία ή ξανά στις χώρες καταγωγής τους.

Για πολλούς, όπως σημειώνει το Reuters, το πέρασμα στην Ισπανία είναι απλώς η αρχή ενός άλλου δύσκολου ταξιδιού προς άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...