164
Ο κ. Κοτζιάς διαψεύδει τον κ. Κουμουτσάκο (εδώ σε παλαιότερο στιγμιότυπο στη Βουλή) | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τα περί αντιρρήσεων για κυρώσεις στη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2017, 19:47
Ο κ. Κοτζιάς διαψεύδει τον κ. Κουμουτσάκο (εδώ σε παλαιότερο στιγμιότυπο στη Βουλή)
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τα περί αντιρρήσεων για κυρώσεις στη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2017, 19:47

«H Αθήνα ούτε καν έθιξε το θέμα των κυρώσεων στο καθεστώς Μαδούρο και συντάχθηκε πλήρως με την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σχολιάζει το ΥΠΕΞ, απαντώντας στον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος, επικαλούμενος τους Financial Times υποστήριξε ότι η Ελλάδα αντιτάχθηκε στην επιβολή κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας.

Το ΥΠΕΞ καλεί τον κ. Κουμουτσάκο «αντί να αναπαράγει ανακριβή δημοσιεύματα για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Βενεζουέλας κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες, να διαβάσει τις σχετικές δηλώσεις που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα η ΕΕ, καθώς και τη δήλωση που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ εξέδωσε για το θέμα στο όνομα όλης της ΕΕ»

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος, σημείωνε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Εκπρόσωπός της για την Εξωτερική Πολιτική, δεν αναγνωρίζει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα και εκφράζει έντονες ανησυχίες για τις πρακτικές του καθεστώτος Μαδούρο. Εν τω μεταξύ, σημερινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν ότι η επιβολή κυρώσεων απετράπη εξαιτίας ανησυχιών και αντιρρήσεων και της Κυβέρνησης Τσίπρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...