506
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας | Intimenews / Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης προς Βούτση: «Θεσμικά αδιανόητη η ανοχή στον Ρουβίκωνα»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2017, 20:35
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας
|Intimenews / Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης προς Βούτση: «Θεσμικά αδιανόητη η ανοχή στον Ρουβίκωνα»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2017, 20:35

Επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο Κοινοβούλιο, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας θεσμικά αδιανότητη την ανοχή.

Όπως αναφέρει «είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή τύπου “Ρουβίκωνα”, να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του Κράτους» και ζητά να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».
Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

«Ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα»

«Η μόνη εντολή που πήρε η αστυνομία τελευταία, ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα. Εμείς θα την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, καυτηριάζοντας τη σπουδή που έδειξαν κυβερνητικά στελέχη να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, θα ζητήσει γραπτές εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για το λόγο που αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα.

«Ο Ρουβίκωνας είναι ο ίδιος που έκανε πορεία στα Εξάρχεια με καλάσνικοφ. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουμε αδιάφορα και ο πρόεδρος της Βουλής να κλείνει το μάτι. Θα στείλω επιστολή και θα του ζητήσω γραπτές απαντήσεις για το τι έγινε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για εξοργιστική ανοχή από πλευράς της κυβέρνησης σε όλες τις ακροαριστερές ομάδες: «Υπάρχει μια εξοργιστική ανοχή στις αναρχικές ομάδες που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια. Όταν ανεχόμαστε ένα ΚΕΠ αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πλατείας, καταλήψεις, εμπόριο ναρκωτικών, κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, όλο αυτό μας βολεύει. Και επαναφέρουν και το πανεπιστημιακό άσυλο, για να τους διευκολύνουν στην κατασκευή βομβών. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια».

Η παρέμβαση αυτή του κ. Μητσοτάκη ήρθε μετά τις καταγγελίες-μαρτυρίες  αστυνομικών που ενεπλάκησαν άμεσα στο περιστατικό στο Περιστύλιο της Βουλής ότι δόθηκε άνωθεν εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες -την ώρα μάλιστα που οδηγούνταν με περιπολικά στη ΓΑΔΑ- , αλλά και να μεταφερθούν από τους αστυνομικούς πίσω στη Βουλή στο σημείο όπου είχαν προσαχθεί.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι κατόπιν εντολής το πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, θα πρέπει να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα και αφού γίνει απλά μία καταγραφή των στοιχείων τους, να επιστραφούν οι προσαχθέντες στη Βουλή.

Σχολιάζοντας τέλος τις αναφορές του Πρωθυπουργού για τη Δικαιοσύνη και το θέμα της διάκρισης της εξουσιών, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα :  «Ναι κύριε Τσίπρα, η Δικαιοσύνη είναι «θεσμικό εμπόδιο» στις αυθαιρεσίες της εκτελεστικής».

«Αυτό που έχει συμβεί στη Δικαιοσύνη ουδέποτε έχει ξαναγίνει στη μεταπολίτευση. Ουδέποτε  είχαμε πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει θεσμικό εμπόδιο τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Εδώ υπουργοί βγαίνουν και υβρίζουν ανοιχτά τους δικαστές… Πρωτοφανή πράγματα», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως η διάκριση των εξουσιών έχει στον πυρήνα της την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

«Τώρα αν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φαντάζεται τον εαυτό του ως μονοπρόσωπη εξουσία καλό είναι να ξυπνήσει», παρατήρησε χαρακτηριστικά, γιατί «κινδυνεύει ο ίδιος να πιστέψει τα παραμύθια του», αλλά «το σημαντικό δεν είναι τι πιστεύει, αλλά τι πιστεύουν αυτοί που τον ακούνε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...