715
Ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στον υπουργό Ανδρέα Ξανθό (αριστερά) και τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Τον οποίο στήριξε συνεχίζοντας την κόντρα με το ΣτΕ | Nikos Libertas / SOOC

Τσίπρας κατά ΣτΕ στον δρόμο που χάραξε ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 13:17
Ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στον υπουργό Ανδρέα Ξανθό (αριστερά) και τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Τον οποίο στήριξε συνεχίζοντας την κόντρα με το ΣτΕ
|Nikos Libertas / SOOC

Τσίπρας κατά ΣτΕ στον δρόμο που χάραξε ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 13:17

Φτάσαμε λοιπόν σε αυτό το σημείο. Ο Πρωθυπουργός και δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων της χώρας, να χλευάζει τη Δικαιοσύνη. Ο Πρωθυπουργός είναι φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος θεώρησε πρέπον να προσφέρει πολιτική κάλυψη στον Παύλο Πολάκη, στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

«Εμείς οι αστοιχείωτοι ξεπερνάμε τα θεσμικά εμπόδια από αυτούς που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση (sic)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Παρασκευής.

Ξεπερνώντας το γεγονός το ότι δεν υπάρχει στα ελληνικά λέξη «στοιχείωση», ο κ. Τσίπρας αναφερόταν προφανώς στην ανακοίνωση των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίοι είχαν κάνει λόγο για «αστοιχείωτη κριτική που προσφέρει κακή υπηρεσία τον τόπο και στους πολίτες» μετά το ποίημα του Παύλου Πολάκη στο facebook για την απόφαση του ΣτΕ για τη παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων μετά το πέρας της πενταετίας.

Ο ένας αντίπαλος είναι λοιπόν οι δικαστές, αυτοί που κατά τον Πρωθυπουργό βάζουν «θεσμικά εμπόδια». Η ομάδα του Μαξίμου άλλωστε βρίσκεται σε αντιπαράθεση μαζί τους από το περασμένο φθινόπωρο όταν το ΣτΕ έβγαλε αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο άλλος αντίπαλος είναι βεβαίως τα «κακά» ΜΜΕ, τα οποία ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε -κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Υγείας- για «επιθέσεις λάσπης, στοχοποίησης και απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων».

«Βολεμένοι συνδικαλιστές που είχαν μάθει να συγκυβερνούν δεν μπορούν να κάνουν πια ούτε συγκέντρωση στα μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών» δήλωσε ακόμα ειρωνικά ο κ. Τσίπρας.

ΝΔ: «Μόνιμη λιτότητα και μόνιμη χυδαιότητα»

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη από το Γραφείο Τύπου της Πειραιώς αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει οριστικά να ταυτιστεί με τις πιο ακραίες πολιτικές παρουσίες της κυβέρνησής του. 

Μετά την στήριξή του στον κ. Καμμένο, σήμερα μας δείχνει ότι είναι ένα και το αυτό με τον κ. Πολάκη.

Επομένως, εκτός από μόνιμη λιτότητα και μόνιμη χυδαιότητα». 

Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή (Πέμπτη) δήλωση του υπουργού Πολάκη δεν προσβάλλει απλώς τους δικαστές, αλλά αμφισβητεί τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην αρχή του Κράτους δικαίου.

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του στη Δικαιοσύνη έχουν γίνει πια ανεξέλεγκτες.

Τελευταίο “θύμα” του οι ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εξέδωσαν ομόφωνη απόφαση για το ζήτημα του χρόνου παραγραφής των φορολογικών ελέγχων, βάζοντας τέλος στην ομηρεία χιλιάδων πολιτών.

Η εξέλιξη αυτή, προφανώς δεν άρεσε στον υπουργό, που έχει αναλάβει εργολαβικά να πετάει λάσπη στους δικαστές, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του χώρου της Υγείας στην αντιμετώπιση των οποίων έχει πλήρως αποτύχει.

Οι επιθέσεις αυτές δεν προσβάλλουν μόνο το θεσμό της Δικαιοσύνης, που βάζει φρένο στο κρεσέντο αντισυνταγματικότητας αυτής της κυβέρνησης, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα που εξακολουθεί να τον στηρίζει.

Ο υπουργός Πολάκης συμβολίζει τη χυδαιότητα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αυτής της κυβέρνησης.

Όλα όσα προκαλούν τους πολίτες που δοκιμάζονται από την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης».

Καυστικό σχόλιο από το Ποτάμι

Τις δηλώσεις στήριξης του Πρωθυπουργού στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, σχολίασε με καυστικό τρόπο το Ποτάμι.

«Τελικά τον κ.Τσίπρα τον εκφράζουν τα “ποιήματα” του κ. Πολάκη, όπως και οι στολές παραλλαγής και οι γραβάτες του κ. Καμμένου. Και δεν κρύβει ότι είναι οι αγαπημένοι του. Μαζί διακοπές, μαζί γιορτές, μαζί πολιτική. “Αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου, αμοιβαία τα αισθήματα, όταν κοιταζόμαστε στα μάτια νιώθουμε σκιρτήματα” που τους τραγουδούσε και ο Σταμάτης Γονίδης στο πρόσφατο πάρτι Καμμένου – Πολάκη».

Επι της… Υγείας

Στα θέματα που αφορούσαν την επίσκεψη, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το 2015 η δημόσια Υγεία «ήταν στα όρια της κατάρρευσης, όχι από αδυναμία απέναντι στις μνημονιακές υποχρεώσεις, ούτε από ανικανότητα ή αδιαφορία αλλά συνειδητά και στοχευμένα με ιδεολογικού χαρακτήρα επιλογές προκειμένου να ανοίξει το πεδίο στα ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου».

«Πολύ πριν την κρίση, η Δημόσια Υγεία ήταν προνομιακός χώρος για ‘’πάρτι’’. Μια διαρκής λεηλασία εξωφρενικής κλίμακας του δημόσιου συμφέροντος. Παρά τις δραματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στην Δημόσια Υγεία με τα μνημόνια, το “πάρτι” συνεχίστηκε μέχρι την κυβερνητική αλλαγή του ’15. Το να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Μέχρι το τέλος του έτους η Εξεταστική για την Υγείας θα πάρει αποφάσεις» ανακοίνωσε.

Οπως ανέφερε ακόμα, «τη μάχη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα τη στηρίξουμε και θα την κερδίσουμε. Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή που θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη της Δημόσιας Υγείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...