Τουλάχιστον η Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε το στοιχειώδες θάρρος να διαφοροποιηθεί εγκαίρως. Διότι δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και περίφημα αντίμετρα, όπου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ναι σε όλα». Και τώρα 28 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν… τροποποίηση της ρύθμισης που συμπεριλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.
Με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής, οι 28 του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν αποσαφηνίσεις στο άρθρο που έδινε τις αρμοδιότητες για τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, σε τριμελή Επιτροπή που συγκροτείται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ.
Οι ίδιοι προτείνουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα πειθαρχικά παραπτώματα να έχουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, δηλαδή, τα υπηρεσιακά συμβούλια, υποστηρίζοντας στην αιτιολογική έκθεση ότι: «τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων».
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά η συγκεκριμένη τροπολογία από τα πρόσωπα που την συνυπογράφουν: ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται οι διατελέσαντες στο υπουργείο Παιδείας Νίκος Φίλης, Τάσος Κουράκης και Σία Αναγνωστοπούλου καθώς και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.
Τελικά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν έκανε δεκτή την τροπολογία. Αλλά η σύγχυση παραμένει.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News