302
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος πολιορκείται από δημοσιογράφους και άλλους περίεργους. Στο πλευρό του η Βίκυ Σταμάτη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2017, 16:43
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος πολιορκείται από δημοσιογράφους και άλλους περίεργους. Στο πλευρό του η Βίκυ Σταμάτη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2017, 16:43

Φορώντας αθλητική φόρμα, ένα ενδυματολογικό απομεινάρι των χρόνων που πέρασε στο κελί, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που παρά λίγο θα γινόταν Πρωθυπουργός της χώρας, βγήκε το απόγευμα της Πέμπτης από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Τον περίμενε μια αλλόκοτη παρέα: εκτός από τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, υπήρχαν πολλοί ρεπόρτερ καναλιών και διάφοροι περίεργοι που απλά χώθηκαν δίπλα του για να τον δουν και να τον αγγίξουν· ο κάποτε παντοδύναμος υπουργός Αμυνας μοιάζει πλέον με αξιοθέατο, μια διασημότητα που θα λες ότι είδες και φωτογράφησες με το κινητό σου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ελεύθερος άνθρωπος –όχι αθώος, αλλά ελεύθερος καθώς αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας και με εγγύηση 200.000 ευρώ– ο 78χρονος πλέον Τσοχατζόπουλος έκανε αυτό που έκανε και κατά τη διάρκεια των δικών του: κατηγόρησε για τη φυλάκισή του τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά χαρακτήρισε αυτήν την ήμερα (για την ιστορία, 4 Μαΐου 2017) «σημαντική» λέγοντας ότι έληξε «ο εγκλεισμός και ο βασανισμός» του. Και αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση πού βρήκε τα 200.000 ευρώ της εγγύησης.

Ο Τσοχατζόπουλος εξέτισε περίπου πέντε χρόνια από την 20ετή κάθειρξη στην οποία είχε καταδικαστεί λόγω του ρόλου του στο σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό, δέχτηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί λόγω της κλονισμένης του υγείας, αλλά του έχει επιβάλει σειρά περιοριστικών όρων: Ο πρώτος όρος ήταν η καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, που συνοδεύεται από απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και άλλα.

Λίγο αργότερα ο Τσοχατζόπουλος φωτογραφήθηκε και στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, πάντα με τη Βίκυ Σταμάτη στο πλευρό του.

akisss

chalandri

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...