222
Ο Τζόζεφ Μουσκάτ δηλώνει ότι είναι απολύτος καθαρός. Παρ' ολ' αυτά θέλει, λέει, νωπή λαϊκή εντολή | Reuters

Ο Μουσκάτ οδηγεί τη Μάλτα σε πρόωρες εκλογές λόγω της γυναίκας του

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2017, 23:23
Ο Τζόζεφ Μουσκάτ δηλώνει ότι είναι απολύτος καθαρός. Παρ' ολ' αυτά θέλει, λέει, νωπή λαϊκή εντολή
|Reuters

Ο Μουσκάτ οδηγεί τη Μάλτα σε πρόωρες εκλογές λόγω της γυναίκας του

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2017, 23:23

Μετά την Ολλανδία και τη Γαλλία, πριν από τη Βρετανία, τη Γερμανία και ενδεχομένως την Ιταλία: η Μάλτα οδεύει και αυτή σε εκλογές!

Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της νησιωτικής αυτής χώρας, η οποία συμπτωματικά ασκεί αυτό το εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Τζόζεφ Μουσκάτ επικαλέστηκε σύμφωνα με το Reuters, «επιθέσεις κατά της οικογενείας» του, για προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, έναν χρόνο προτού λήξει η θητεία του.

«Σήμερα θα ζητήσω από τον πρόεδρο να διαλύσει το κοινοβούλιο προκειμένου οι βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν την Κυριακή 3 Ιουνίου» δήλωσε ο Μούσκατ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Εργατικού Κόμματός του.

Ο Μουσκάτ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ολοένα και μεγαλύτερης σκανδαλολογίας με βασική πρωταγωνίστρια τη σύζυγό του. Ολα ξεκίνησαν όταν ένας blogger δημοσίευσε ισχυρισμούς για μη συμβατές με τη θέση του αξιώματος του συζύγου της επιχειρηματικές δραστηριότητες της κυρίας Μουσκάτ.

«Ολοι γνωρίζουν για τις επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες εναντίον μου και εναντίον της οικογενείας μου. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ γιατί η αλήθεια βρίσκεται με το μέρος μου. Είμαι καθαρός» τόνισε ο Μουσκάτ, ο οποίος πιστώνεται με την αναμόρφωση της οικονομίας της Μάλτας και τον περιορισμό της ανεργίας σε ιστορικά χαμηλά.

Ο ίδιος άλλωστε φρόντισε ήδη να παίξει το χαρτί της οικονομίας, εν όψει των πρόωρων εκλογών. «Πέρα από εμένα πρέπει να προστατέψω τη χώρα μου. Δεν θα επιτρέψω να χαθούν θέσεις εργασίας εξαιτίας της αβεβαιότητας» τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...