416
Η Κέιτ και ο Τζέρι Μακκάν ενώ μιλούν στο BBC | REUTERS/Joe Giddens/Pool

Δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση, οι γονείς της Μαντλίν επιμένουν

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2017, 00:01
Η Κέιτ και ο Τζέρι Μακκάν ενώ μιλούν στο BBC
|REUTERS/Joe Giddens/Pool

Δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση, οι γονείς της Μαντλίν επιμένουν

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2017, 00:01

«Θα κάνουμε τα πάντα για να την ξαναβρούμε, για όσο χρόνο χρειαστεί». Εχουν περάσει 10 χρόνια από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν και οι γονείς της δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για να βρεθεί η κόρη τους.

Μιλούν για «αληθινή πρόοδο» που έχει κάνει η βρετανική αστυνομία στις προσπάθειες να βρεθεί η μικρή που χάθηκε στην Πορτογαλία τέτοιες ημέρες τον Μάιο του 2007.

Και όσο μπορούν προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή την παρουσία της στην ζωή τους: η μητέρα της λέει στο BBC ότι εξακολουθούν να της αγοράζουν δώρα για τα γενέθλιά της και για τα Χριστούγεννα.

Madeleine
Η Μαντλίν ήταν τριών ετών όταν εξαφανίστηκε

Η μικρή Μαντλίν ήταν σε διακοπές με τους γονείς της και τα δίδυμα αδέλφια της στην Πορτογαλία, στην Πραΐα ντα Λουζ.

Απήχθη στις 3 Μαΐου 2007 από άγνωστο πρόσωπο, πράγμα γενικά σπάνιο που κάνει την υπόθεση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Οι γονείς της είχαν βγει για φαγητό το βράδυ εκείνης της ημέρας. Στις 22:00, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας άνδρας εθεάθη να κρατά ένα παιδάκι που φορούσε πιτζάμες και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Λίγο αργότερα οι γονείς ειδοποίησαν για την εξαφάνιση της Μαντλίν, έκτοτε όμως τα ίχνη της έχουν εξαφανιστεί εντελώς.

2017-04-25T200219Z_779160963_RC1D01160C90_RTRMADP_3_BRITAIN-PORTUGAL-MCCANN
Οι γονείς της Μαντλίν το 2012 με μια εικόνα πώς θα έμοιαζε το κορίτσι σε ηλικία περίπου εννέα ετών (REUTERS/Andrew Winning/File Photo)

Προσπαθήσαμε όσο μπορούμε να μην είχαμε στην περίπτωσή μας μια μακριά υπόθεση εξαφάνισης που θα σέρνεται, εξήγησε στο BBC ο πατέρας της Μαντλίν.

Οπως προσθέτει, το ότι η αστυνομία ανέλαβε την έρευνα αφαίρεσε από τους γονείς της μικρής ένα μεγάλο βάρος, επιτρέποντας στους γονείς να επικεντρωθούν στα δίδυμα.

Αλλά και το ότι το κλείσιμο της υπόθεσης από την πορτογαλική αστυνομία σημαίνει ότι κανένας δεν έκανε κάτι για τον εντοπισμό της μικρής.

Η επαναξιολόγηση των στοιχείων από τη βρετανική αστυνομία περιόρισε δραματικά το εύρος της έρευνας δίνοντας ελπίδες στους γονείς. Είναι δε ενθαρρυντικό ότι για την Σκότλαντ Γιάρντ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Μαντλίν έχει πεθάνει.

Παράλληλα, οι γονείς συνεχίζουν την δικαστική τους μάχη με πορτογάλο αστυνομικό ο οποίος σε βιβλίο του ισχυρίστηκε ότι οι γονείς της μικρής «έστησαν» την εξαφάνιση. Το βιβλίο απαγορεύτηκε με δικαστική απόφαση, αν και σε δεύτερο βαθμό πορτογαλικό δικαστήριο επέτρεψε την κυκλοφορία του.

Ως τώρα η βρετανική αστυνομία έχει διαθέσει πάνω από 11 εκατ. στερλίνες και εξακολουθεί να απασχολεί τέσσερις αστυνομικούς, έναντι των 30 που είχε διαθέσει παλαιότερα. Τον Μάρτιο μάλιστα, παρέτεινε την έρευνα για άλλο ένα εξάμηνο, ως τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...