221
Η χρήση πιστωτικής κάρτας -και μόνο αυτή- θα χτίζει το αφορολόγητο |

Τέλος οι χάρτινες αποδείξεις για την Εφορία

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 22:00
Η χρήση πιστωτικής κάρτας -και μόνο αυτή- θα χτίζει το αφορολόγητο
|

Τέλος οι χάρτινες αποδείξεις για την Εφορία

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 22:00

Στον κάλαθο των αχρήστων στέλνει με απόφασή του τις χάρτινες αποδείξεις που κρατούσαν μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι για το χτίσιμο του αφορολογήτου ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Η απόφαση αφορά το 2017 στο πλαίσιο της προσπάθειας εξάπλωσης της χρήσης πλαστικού χρήματος.

Στην απόφαση του κ. Πιτσιλή προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι που δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν χρειάζεται πλέον να κρατάνε τις χάρτινες αποδείξεις για να διασφαλίσουν την έκπτωση φόρου. Θα μπορούν να επικαλούνται τις μηνιαίες αναλύσεις των τραπεζών για τις χρεωστικές ή τις πιστωτικές τους κάρτες και τις λοιπές πληρωμές που έκαναν και θα κάνουν το 2017 μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών

Παράλληλα ορίζεται ότι στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (π.χ μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται ( π.χ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Για να διεκδικήσουν το αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στη διάρκεια του 2017 σε ένα προκαθορισμένο όριο πληρωμών μέσω πλαστικού χρήματος.

Τα προκαθορισμένα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα ή/και e-banking είναι τα εξής:

-10% του ετησίου εισοδήματος, για εισόδημα ως 10.000 ευρώ,
– 15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
-20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα

Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα έξοδα για αγορές αγαθών και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...