170
Η κατεχόμενη Αμμόχωστος | Achilleas Zavallis / SOOC

Οριστικό τουρκοκυπριακό «όχι» για λειτουργία στην Αμμόχωστο

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 22:15
Η κατεχόμενη Αμμόχωστος
|Achilleas Zavallis / SOOC

Οριστικό τουρκοκυπριακό «όχι» για λειτουργία στην Αμμόχωστο

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 22:15

Η κυβέρνηση του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος απαγόρευσε οριστικά την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η Ακολουθία τελείτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το κατοχικό καθεστώς ανέφερε πως δεν θα δίνει άδεια για Ιερές Ακολουθίες σε ναούς όπου δεν τελούνταν αυτές πριν από το 1974.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως έθεσε το ζήτημα στη συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, την Τρίτη και διερωτήθηκε σε τι ενοχλούσε η τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου.

«Δεν είναι αρκετό η τουρκική πλευρά να επικαλείται την ανάγκη υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη να λαμβάνει μέτρα που προκαλούν τα αισθήματα των Ελληνοκυπρίων», τόνισε.

Επίσης, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για πολιτογράφηση τούρκων υπηκόων και δήλωσε ότι αυτό είναι «πέραν από κάθε συμφωνία», προσθέτοντας ότι πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις, εάν η επιθυμία είναι να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως δεν θέλει να δώσει συνέχεια καθώς, όπως επισήμανε, δεν είναι πρόθεση του να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...